Nepieciešamās sastāvdaļas:
- bezpiedevu jogurts (7 ēdamkarotes)
- sinepes (1 tējkarote)
- olīveļļa (3 ēdamkarotes)
- malti ķiploki (pustējakrote)
- sāls, pipari - pēc garšas.
Ja mājās ir visas nepieciešamās sastāvdaļas, pagatvot majonēzi ir ļoti viegli. Proti, jāsajauc visas minētās sastāvdaļas, rūpīgi jāsamaisa un majonēze gatava!
Jāpiebilst, kā paštaisīto majonēzi ledusskapī var glabāt pāris dienas.
Secinājums: Veselīgās, mājās gatavotās majonēzes garša praktiski neatšķiras no veikalā nopirktās!
Pamēģini!
Komentē 2
Lai arī, iespējams, garšīga, tā jogurta mērce nav majonēze.
Iznāca garšīga,bet gan vairāk kā mērce.Bet ļoti laba piedeva gaļas un dārzeņu ēdieniem.