Izmēģinām! Vai no trim sastāvdaļām var pagatavot lūpu balzamu

Eksperiments 16.marts 2019
 
pixabay.com
Rita Lazda
 
Pavasaris ir īstais laiks, kad pēc garajiem ziemas mēnešiem īpaši padomāt arī par ādas kopšanu. Šoreiz pārbaudījām, vai vien no trim sastāvdaļām patiešām iespējams mājās pagatavot kopjošu lūpu balzamu.

Interneta dzīlēs atrodams ne viens vien padoms, kā tad ikviens mājās vien no pāris sastāvdaļām var pagatavot sev tīkamu produktu. Šoreiz mūsu uzmanību piesaistīja kāds vietnē youtube.com atrodams video, kurā tā autore klāsta, ka vien no bietēm, medus un olīveļļas iespējams pagatavot kopjošu un mitrinošu lūpu balzamu. Ja veikalā atrodamie šāda veida līdzekļi bieži vien maksā vairākus eiro, tad šāda produkta izveide būs krietni lētāka, jo, iespējams, daļa no nepieciešamajām sastāvdaļām jau atrodama arī tavā virtuvē.

Lifehacks.lv/ 1.solis

1.solis

Ja vēl domā, vai mājās gatavots lūpu balzams ir produkts, kuru vēlies pagatavot pats un uzzināt, vai tā lietošana patiešām ir efektīva, tad mūsu padoms ir vienkāršs- nešaubies, bet izmēģini, jo tikai tad uzzināsi, vai tas patiešām ir vajadzīgs arī tev.

Lai pagatavotu šādu lūpu balzamu būs nepieciešams:

  • viena sarkanā biete
  • medus
  • olīveļļa
  • rokas blenderis
  • neliels trauciņš ar vāku
  • ēdamkarote
  • sietiņš
  • neliela izmēra bļoda
  • putošanas slotiņa

Lifehacks.lv/ 2.solis

2.solis

Nomizo sarkano bieti, pēc tam to sagriez šķēlēs, ko vēlāk sadali aptuveni 1cm lielos gabaliņos.

Lifehacks.lv/ 3.solis

3.solis

Tad sagrieztos gabaliņus liec traukā, kuros ar blendera palīdzību tos sasmalcināsi.

Lifehacks.lv/ 4.solis

4.solis

Kad gabaliņi ar blendera palīdzību sasmalcināti pārbaudi, lai biešu masa izveidojas pēc iespējas viendabīgāka, vairākas reizes to samaisi.

Lifehacks.lv/ 5.solis

5.solis

Virs nelielas bļodas novieto sietiņu, kurā liec pavisam nelielu daļu no sablenderētās biešu masas. Ar karotes palīdzību biešu masu viegli piespied, lai caur sietu iztek sula. Pēc tam šo masu no sietiņa izber un liec atkal jaunu. Pielūko, lai pēc šī soļa beigām bļodā ir aptuveni 1.5-2 ēdamkarotes biešu sulas.

Lifehacks.lv/ 6.solis

6.solis

Kad tas izdarīts, izspiestajai biešu sulai pievieno divas nepilnas ēdamkarotes ar medu.

Lifehacks.lv/ 7.solis

7.solis

Tad biešu sulai, kurai pievienots medus, pielej klāt arī divas ēdamkarotes olīveļļas.

Lifehacks.lv/ 8.solis

8.solis

Tad ar putošanas slotiņu visas sastāvdaļas, kas ieliktas bļodā, rūpīgi samaisi. Ievēro, lai pēc maisīšanas biešu sulas, medus un olīveļļas masa ir viendabīga, tajā nav biezumu.

Lifehacks.lv/9.solis

9.solis

Iegūtu masu lej trauciņā, kuram uzliec vāku. Uz aptuveni 24 stundām liec to saldētavā.

Lifehacks.lv/ 10.solis

10.solis

Pēc aptuveni 24 stundām ņem to ārā no saldētavas un smērē uz lūpām. Lūpu balzams joprojām ir gana mīksts, taču to bez problēmām iespējams klāt uz lūpām. Tiesa, tas ļoti ātri iesūcas, tāpēc ieteicams to klāt biezākā kārtā. Ideāli, ja to uzklāsi pirms gulētiešanas, nodrošinot, ka, piemēram, ēšanas laikā tas ļoti ātri nepazūd no lūpām.

IEVĒRO!

Diemžēl, bet arī pēc 24 stundām, kurās tas atradies saldētavā, lūpu balzams ir tik mīksts, ka, visdrīzāk, nebūs piemērots, lai to ņemtu līdzi, piemēram, rokassomiņā. Labāk būtu, ja to arī līdz pat brīdim, kad izlietosi, turēsi ledusskapī.

VAI IR VĒRTS ŠĀDU LŪPU BALZAMU GATAVOT MĀJĀS?

Izmaksu ziņā tas noteikti būs lētāks par produktiem, kas atrodami kosmētikas veikalu plauktos. Liels pluss ir tas, ka balzamam ir ļoti patīkama smarža, turklāt vari ievērot, lai tas tiek pagatavots no tiešām ekoloģiskiem produktiem. Tiesa, to līdzi nepaņemsi, taču lietošanai mājās tas nebūs īpaši sliktāks par citiem produktiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija