Pagatavo pats! Visbaltākā kūka Baltā galdauta svētkiem

Eksperiments 4.maijs 2019
 
nra.lv
Viktorija Gabrjuna
 
4.maija Baltā galdauta svētkus var nosvinēt jo īpaši gardi, pagatavojot visbaltāko kokosriekstu kūku.

Kūkas pagatavošana ir gaužām vienkārša!

Nepieciešamās sastāvdaļas: kokosriekstu piens, biezpiens, kokosriekstu eļļa, cepumi, kokosriekstu skaidiņas, želatīns, kāds saldinātājs - medus, stēvija, cukurs.

nra.lv

1. Vispirms tiek gatavota kūkas pamatne, kurai nepieciešami cepumi un kokosriekstu eļļa. Cepumi tiek sasmalcināti un klāt pielikta sakarsēta eļļa (lai tā būtu šķidra). Iegūtā masa tiek likta kūkas pamatnē, uz pāris minūtēm jāieliek ledusskapī, lai eļļa atkal sacietē.

nra.lv

2. Pa to laiku tiek gatavota tortes masa. Kokosriekstu piens tiek sakults (var arī sablenderēt) kopā ar biezpienu un saldinātāju. Svarīgi - atstāt nedaudz biezpiena un kokosriekstu piena, jo tas būs nepieciešams dekora bumbiņām. Iegūtajai masai pievieno uzbriedinātu želatīnu un lej kūkas formā. Masu ievieto ledusskapī.

nra.lv

3. Kamēr kūka sacietē, tiek gatavotas biezpiena bumdiņas dekoram. Biezpiens tiek sajaukts ar kokosriektu pienu. Svarīgi, lai masa nebūtu šķidra, jo tādā gadījumā bumbiņas neizveidosies. Masai pievieno saldinātāju un kokosriekstu skaidiņas. Ar rokām izveido bumbiņu, to vēl apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

nra.lv

4. Kad kūka ledusskapī ir sacietējusi, tā tiek dekorēta ar kokoriekstu skaidiņām un bumbiņām.

nra.lv

nra.lv

Lai gardi un balti svētki!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija