Paņēmiens, kā ilgāk vāzē saglabāt ziedošus ceriņus

Eksperiments 18.maijs 2019
 
LifeHacks.lv
Lelde Veinberga
 
Pienācis smaržīgo ceriņu laiks, kas priecē acis un arī mūsu degunus. Tāpat neiztikt bez kupliem ceriņu pušķiem vāzē, bet tavu neražu - tie ļoti ātri novīst. Mēģinām noskaidrot, kā ziedošus ceriņus vāzē saglabāt pēc iespējas ilgāk!

Pašķirstot interneta pārlūka lapas var atrast padomus, ka nplūkto ceriņu galus vajag ar tām pašām dārza šķērēm vai kādu āmuriņu padauzīt, lai saplūkātu kokainos galus un ūdens vieglāk uzsūktos. Ir vēl kāda ideja - pievienot ūdenim aspirīnu!

1. solis. Nepieciešami tikko plūkti ceriņi, vāze ar remdenu ūdeni, šķēres, āmuram līdzīgs priekšmets - piemēram, gaļas āmuriņš un aspirīna tabletes. / LifeHacks.lv

2. solis. Nogriež ar asām šķērēm noplūkto ceriņu galus / LifeHacks.lv

3. solis. Ņem āmuriņu un dažas reizes padauza kokainos ceriņu galus. / LifeHacks.lv

4. solis. Tad var ņemt talkā maisiņu, kurā ieliek 1 vai pusīti aspirīna tableti un izmantojot āmuriņus saspaida to pulverītī. Ieber vāzē, kas pildīta ar ūdeni un izmaisa. Šajā solī var izmantot arī speciāli ziediem radīto līdzekli, lai tie vāzē stāvētu ilgāk, taču mājas apstākļos noderot arī aspirīns, kas arī aizkavē baktēriju rašanos, kuras veicina ziedu novīšanu. Tikai nevajag pārspīlēt ar tā daudzumu! Iespējams pietiks arī ar 1/4 daļu tabletes. Sāc ar mazumiņu! / LifeHacks.lv

5. solis. Ieliec vāzē sagatavotos ceriņu un gatavs! / LifeHacks.lv

Veicot novērojumus, var secināt, ka šādi sagatavoti ceriņi patiesi ilgāk spēj būt svaigi un priecēt mūsu acis. Ja vienkārši ūdenī ieliktie ziedi svaigi stāv dienu, tad šie ceriņi stāvēja 1-2 dienas ilgāk pirms sāka acīmredzami novīst.

Tikai atceries - neliec vāzi ar ceriņiem tiešos saules staros!

Noderēja?1

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Es ieteiktu (jebkuriem grieztajiem ziediem) vispirms sagatavot vāzi ar ūdeni un tikai tad griezt kātiem galiņus, jo svarīgi griezt un ātri likt ūdenī, lai griezuma vieta ir svaiga, neapžūst un kāta galiņā neiekļūst gaiss. Tā pat kāta galiņu jāgriež slīpi. Tālāk ceriņus (tā pat kā citus grieztos ziedus un zarus, kuriem ir ciets, koksnains kāts) vajag likt labi karstā ūdenī. Tā pat, kā jebkuriem grieztajiem ziediem - ir jāmaina ūdens! Katru dienu! Un vāzīte jāizmagā. Un jāatsvaidzina griezuma vieta, nogriežot vismaz 2cm. Par sliktu nenāks arī, ja ceriņus katru dienu apsmidzinās ar tīru ūdeni. Un visbeidzot - vāzes neliekam, kur pūš vējš, spīd saule virsū, blakus ieslēgtiem radiatoriem un vēlams likt pēc iespējas vēsākā telpā:)

21.maijs 2019 Atbildēt

tāpat kā rozes liek max karstā ūdenī. stāv nedēļu. Protam, neliek tiešos saules staros. nekādu aspirīnu nevajag.

22.maijs 2019 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija