Eksperiments! Rabarberu-biezpiena plātsmaize "pa savam"

Eksperiments 8.jūnijs 2019
 
LifeHacks.lv
Lelde Veinberga
 
Šopavasar lutinām sevi ar rabarberu plātsmaizi. Tas ir ātri un vienkārši! Ienāca prātā ideja par rabarberu plātsmaizi ar biezpienu.

Protams, tas nav nekāds atklājums! Tādas receptes jau ir atrodamas. Bet izdomājam taisīt "pa savam", beigās sanāca īsts eksperiments!

LifeHacks.lv

Tāpat kā ābolu plātsmaizei, recepti aizņēmos no "Kikas virtuves". Kā iesaka bloga autore, mīklu un krēmu var gatavot arī priekš rabarberu maizītes.

Taču vispirms viss sākas ar rabarberu kātu sagriešanu kubiciņos. Tad apber ar cukuru - lai "izvelkas" sula. Var kontrolēt, cik daudz sulas vēlies, tik ilgi atstāj bļodiņu pastāvēt. Mēs atstājām uz vairāk nekā stundu un sīrups no 8 rabarberu kātiem bija diezgan bagātīgs.

Kā jau minēts, mīklu veidoju pēc "Kikas virtuves" pamācības, neko nemainot. Kad mīkla gatava, to izrullē uz cepampapīra un ieliek pannā, nedaudz "piekārtojot" maliņas. Uzber rabarberus un izlīdzina, lai ir vienmērīgi izklāti.

LifeHacks.lv

Tad bļodiņā ar sīrupu iejaucām 9% biezpienu (275g), vēl ar pirkstiem to sadrupinot smalkāk un izmaisām.

LifeHacks.lv

Un tad pēc "Kikas virtuves" pamācības tajā pašā bļodiņā gatavojam krēmu, ko uzliet uz plātsmaizes. Šeit neliela atkāpe no receptes - cukuru pievienojam nedaudz vairāk - pilnu vai pat pusotru glāzi. Tā kā šeit jau ir cukurots sīrups, pietiek ar vienu glāzi, bet parastajai plātsmaizei pievienoju vismaz pusotru.

LifeHacks.lv

Visu izmaisot, krēms ir gatavs!

LifeHacks.lv

Taču eksperimentā neiztikt bez "feileriem"... Izrādījās krēms ir pārāk daudz, pievienotā sīrupa dēļ. Un tā kā nepieciešams visu biezpienu izdabūt no bļodiņas, nākas vien izliet bļodiņu, pārlejot pāri maizes maliņām... Nākamreiz jāpiedomā pie proporcijām vai biezpienu jāpievieno citādāk.

LifeHacks.lv

Daudz nebēdājot, uzkaisām maizītei kanēli un liekam iekšā cepeškrāsnī un 160 grādiem un ieslēgtu ventilatoru. Tas, cik ilgi gatavosies, atkarīgs arī no cepeškrāsns.

LifeHacks.lv

Pēc 45 minūtēm, pārbaudot vai maizītes maliņas ir gatavas, kā arī vidus, izņem no krāsns un uzkaisa cukuru, lai tas nedaudz pakūst. Plātsmaizei ļauj atpūsties un pēc aptuveni stundas nobaudām!

Protams, pāri pārlijušais krēms ir sacepies, taču ātri rīkojoties to var noņemt un garšo pēc staipīgas karameles. Lai gan labāk, lai nav šāda ķēpa. :)

LifeHacks.lv

Garšo patiešām labi, īpaši, ja mīkla izrullēta plāna un plātsmaize bagātīgi noklāta rabarberiem!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija