Pagatavot gardu saldējumu mājās ir pavisam vienkārši. Tiem pamatā ir divas sastāvdaļas - bezpiedevu jogurts un saldēti augļi vai ogas.
Piedāvājam divus variantus gardiem un diētiskiem saldējumiem.
1. Banānu saldējums
Nepieciešams: 200 g grieķu jogurts, 2-3 banāni, ogas dekoram.
Pagatavošana: Banānus sagriež ripiņās un uz 2-3 stundām ieliek saldētavā. Pēc tam sasaldētos banānus sablenderē ar jogurtu, pasniedz uzreiz ar ogu dekoriem.
2. Zemeņu saldējums
Nepieciešams: 200 g grieķu jogurts, 200 g saldētas zemenes, saldumam - stēvija vai medus.
Pagatavošana: Saldētas zemenes sablenderē ar jogurtu un ja ir vēlme, pievieno kādu saldinātāju. Desertu pasniedz uzreiz.
Jāpiebilst, ka šāda veida saldējumus var taisīt no jebkurām ogām un augļiem.
Lai labi garšo!
Komentē