Eksperiments: kā garšo eksotisks deserts - apelsīna mizā cepta ola

Eksperiments 26.oktobris 2019
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Lifehacks.lv nolēma izmēģināt, kā tad īsti garšo apelsīna mizā cepta ola. Šis neparastais deserts ir ne tikai ļoti viegli pagatavojams, bet arī vizuāli izskatās pievilcīgi. Tas noteikti labi izskatītos uz kāda svētku galda.

Sastāvdaļas (1. porcijai):

  • nemizots apelsīns
  • piens
  • 2 olas
  • cukurs (pēc izvēles)

Liefehacks.lv

Apelsīnam nogriež augšējo daļu. Ar asa nazīša spico galu atdala tā mīkstumu no mizas. Šis ir diezgan ķēpīgs process, tāpēc jācenšas ar nazi atdalīt mīkstumu pēc iespējas tuvāk mizai (tās baltajā daļā). Mīkstumu var izgrebt ar ēdamkaroti.

Tad izgrebtajā apelsīnā iesit divas olas, kurām pievieno nedaudz piena. Olas un pienu turpat apelsīna mizā sakuļ ar dakšiņu.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Eksperimenta laikā tika gatavotas divas porcijas. Vienā no porcijām ola vienkārši sakulta ar pienu, bet otrai pievienots brūnais cukurs, lai padarītu garšu saldāku.

Lifehacks.lv

Kad apelsīni sagatavoti, tiem uzliek atpakaļ "mizu cepurītes" un liek cepeškrāsnī. Internetā atrastajā receptē bija ieteikts likt cepties 30 minūtes uz 180 grādiem, taču eksperimenta laikā secināts, ka ola apelsīna mizā cepas diezgan ilgi. Lai ola būtu pilnībā izcepusies, nepieciešama nepilna stunda.

Lifehacks.lv

Kad ola ir gatava, ņemam apelsīnu ārā no cepeškrāsns. Rezultātā iegūstam vizuāli pievilcīgu desertu, ar kuru varam pārsteigt arī citus.
Secinājums: pēc garšas šis deserts ir maigs un būtībā apelsīna klātbūtne nav jūtama. Jāteic, ka deserts, kuram pievienots brūnais cukurs, bija saldāks un nedaudz tīkamāks pēc garšas.

Lifehacks.lv

Ieteikumi:

  • izvēlies apelsīnus, kas neveļas uz sāniem. Esksperimenta laikā viens no apelsīniem sagāzās un olas nedaudz izlija uz cepešpannas;
  • jāskatās, lai apelsīna mizas "cepurīte" neiekrīt mizā esošajā olā;
  • droši šo desertu var cept arī 200 grādu temperatūrā, taču jāuzmanās, lai neapsviltu apelsīna miza.

Lifehacks.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija