Eksperiments: kā dažu minūšu laikā tikt pie skaista svečtura

Eksperiments 7.decembris 2019
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Piedaloties vides dekoratores Baibas Prindules-Rences oranizētajā meistarklasē, izmēģinājām, kā ātri un vienkārši radīt svečturi, ko var izmantot gan sveču degšanai, gan arī dažādu piederumu glabāšanai. Turklāt šāds svečturis būs arī lieliska dāvana citiem.

Toms Norde

Vajadzēs:

  • stikla glāzi
  • audumu (pēc izvēles)
  • šķēres
  • dažādas auklas (noderēs dažādu materiālu, biezuma un krāsu diegu)
  • kaltēts un krāsots eikalipts

Lifehacks.lv

Vispirms nogriez nelielu auduma strēmeli, ko aptīt stikla traukam. Ja vēlies, lai strēmeles malas būtu taisnas, vari tās ielocīt, taču interesanti izskatās arī variants, kad malas atstātas kādas ir. Šajā gadījumā izvēlējos nolocīt augšējo malu, lai tā nebūtu tik spuraina.

Tad ņem diegu un ar to apsien audumu, lai tas turētos pie svečtura. Iesaku ņemt talkā karsto līmes pistoli un adumu tā savienojuma vietā salīmēt, jo audums nedaudz slīd un tikai ar auklu to sastiprināt nav nemaz tik viegli.

Lifehacks.lv

Aiz auklas aizbāz kaltētas un krāsotas eikalipta lapas (skat. zemāk, kā tādas sagatavot).

Lifehacks.lv

Interesantākai struktūrai izmanto dažādu krāsu un biezuma diegus. Tie piešķirs raupjāku skatu un atdzīvinās svečtura dizainu.

Ar auklu piestiprini svečturim nelielu etiķeti. Tā radīs personiskāku iespaidu. Šādas etiķetes iespējams iegādāties veikalos, bet vari tādu radīt arī pats no kartona vai biezāka papīra.

Lifehacks.lv

Uz etiķetes uzraksti savu vēlējumu vai moto. To vari izdarīt gan ar roku, gan, izmantojot uzlīmju aparātu. Meistarklases laikā bija iespējams izmantot uzlīmju aparātu. Jāatzīst, ka meistarklases laikā uzlīme pielīmējās nedaudz šķībi, taču, ņemot vērā dizaina raupjumu, tas nekādi nebojā kppējo iespaidu. Tomēr, ja vēlies, lai tā būtu taisna, to dari vēl pirms etiķetes piestiprināšanas pie svečtura.

Lifehacks.lv

Rezultātā iegūstam pievilcīgu "skandināvu tipa" svečturi. Viss process aizņem aptuveni 15 līdz 20 minūtes.

Lifehacks.lv

Ieteikumi:

  • vieglāk svečturi būs izgatavot, ja talkā ņemsi karstās līmes pistoli un līmi.
  • eikalipta zariņu vietā vari izmantot arī citus kaltētus augus, piemēram, smilgas. Galvenais, lai tās kontrastētu ar izvēlēto audumu.

Kā žāvēt un saglabāt eikaliptu

Eikaliptu zari var tikt žāvēti uz kāta, piekarinot tos otrādi mazā ķekarā. Lapas var akltēt arī atsevišķi, novietojot tās uz papīra dvieļa vai žāvēšanas ekrāna. Eikaliptam jāļauj izžūt. Pēc žāvēšanas glabājiet eikalipta lapas stikla burkās ar vāku.

Sakaltētu eikaliptu vari appūst ar krāsu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija