Radām Adventes vainagus no meža veltēm

Eksperiments 30.novembris 2019
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Pirms Pirmās Adventes Lifehacks.lv piedalījas "Latvijas valsts mežu" organizētajā darbnīcā, kur izmantoja iespēju radīt Adventes vainagus tikai no mežā atrodamajiem labumiem.

Lifehacks.lv

Meistarklases dalībniekiem bija sagādātas dažādas meža veltes, piemēram, kokaugu sēklas, koka ripiņas, mizas un citi materiāli, kā arī karstās līmes pistoles. Vainagu darināšanai izmantotas pamatnes, kas darinātas no kārkliem, kas apvīti ar salmiem un džutas auklu.

Lifehacks.lv

Kad izdarīta izvēle un salasīti visi nepieciešamie materiāli, atliek vien ķerties pie darba. Šajā brīdī jāļaujas radošajai iedvesmai un izvēlētie materiāli jāizkārto uz sagatavotās vainaga pamatnes.
Šim vainagam izmantoti čiekuri, sazāģēti krūmu zari, sūnas, ķērpji, mazie čiekuri un koka ripas.
Ieteikums: koka ripas var izmantot kā pamatnes Adventes svecēm.

Lifehacks.lv

Ļoti skaisti izskatās dažāda garuma un biezuma krūmu zariņi, kurus ar karstās līmes palīdzību piestiprina vainaga pamatnei.
Ieteikums: koka zariņus pie pamatnes līmē haotiski - vienu otram virsū. Šādi tie rada efektīvu akcentu. Turklāt šo tehniku vari izmantot visam vainagam.

Lifehacks.lv

Lielisks akcents ir plaukuši čiekuri, kuri sagriezti plānākās ripās. Tie līdzinās ziediem un lieliski iekļaujas dažādās kompozīcijās.

Lifehacks.lv

Ar karstās līmes palīdzību visus materiālus iespējams ērti piestiprināt vainaga pamatnei. Nedaudz sarežģītāk ir ar sūnām. Sūnas saņem kušķītī un uzklāj tām līmi. Tad viegli piespied tās pamatnei, taču jāuzmanās, lai neapdedzinātu rokas ar karsto līmi.
Ieteikums: veidojot līdzīgu vainagu no vairākiem elementiem, ieteicams šos elementus izkārtojumā atkārtot (kā, piemēram, darīts ar krūmu zariņiem).

Lifehacks.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija