EKSPERIMENTS: kā vienkāršāk nolobīt cieti vārītu olu

Eksperiments 14.janvāris 2020
 
pixabay.com
Rita Lazda
 
Nav jau noslēpums, ka interneta dzīlēs atrodams ne viens vien risinājums teju visām dzīves situācijām. Šoreiz pievērsāmies pavisam praktiskai lietai- pārbaudījām vairākas versijas par to, kā nolobīt cieti vārītas olas čaumalu. Tiesa, "jaunu Ameriku" neatklājām, bet noderīgus padomus atradām.

Tā kā mūsdienās laiks ir ļoti dārgs, tad šoreiz pievērsāmies trim padomiem, kuri laika ziņā, iespējams, ir visātrākie. Proti, galvenais nosacījums ir sākotnēji pareizi izvārīt olas. Tām jābūt perfekti cieti vārītām. Tālākai to nolobīšanai nepieciešamas pavisam vienkāršas lietas:

  • virtuves dēlītis
  • neliels dvielītis
  • karote

lifehacks.lv

VARIANTS NR.1

Viens no padomiem, kā notīrīt cieti vārītas olas čaumalu ir gluži vienkāršs. Produktam jābūt kārtīgi atdzesētam, tas jānovieto uz virtuves dēlīša. Ar pirkstiem ola nedaudz jāpiespiež un tad jāripina pa cieto virsmu tā, lai čaumala saplaisā. Pēc tam to noloba gluži kā parasti.

Secinājums: Olas čaumalas nolobīšana ir viegla, to iespējams izdarīt ātri, taču rezultāts neatšķirtos arī tad, ja čaumala saplaisātu, piemēram, viegli piesitot pie tās ar karoti.

lifehacks.lv

VARIANTS NR.2

Otrais interneta padomos atrodamais variants ir šķietami interesantāks. Tā izpildei nepieciešama atdzesēta cieti vārīta ola, kā arī karote. Vispirms noloba čaumalu nelielā daļā olas apakšā. Tad lēnām virza karoti zem pārējās olas čaumalas virzienā pa apli.

Secinājums: Arī šoreiz olas čaumalas notīrīšana nav nekas grūts, taču prasa vairāk laika, jo čaumalas noņemšana ar karoti jāveic lēnām, tā lai nesabojātu olas baltumu. Brīdī, kad darbu nepieciešams paveikt ātri, šis variants bez papildu praktizēšanās iepriekš nebūs tas, kuru izvēlēties.

lifehacks.lv

VARIANTS NR.3

Trešais variants, ko atradām padomos ir viens no neparastākajiem, par kuriem līdz šim dzirdēts. Proti, šoreiz nepieciešams nolobīt čaumalu nelielā daļā abās olas pusēs. Pēc tam ola jāpieliek pie mutes un stipri jāpūš. Internetā atrastajā video bija redzams, kā ola burtiski izlido no čaumalas, bet mūsu izmēģinājumā gan šāda rezultātā nebija. Jāsaka gan, ka pēc tam, kad zem olas čaumalas iekļuva gaiss, to bija ļoti viegli noņemt.

Secinājums: Šis ir viens no tiem variantiem, kuru diez vai vēl kādreiz atkārtosim, tomēr ierastās gatavošanas laikā tas ienesa arī zināmu jautrību. Iespējams, to vērts izmēģināt, ja vēlaties šādos nelielos darbiņos iesaistīt arī bērnus, kuriem šī varētu būt visai neparasta izklaide. Citos gadījumos gan iesakām izmantot līdz šim ierastās cieti vārītu olu notīrīšanas metodes.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija