Kā pagatavot lūpu skrubi, kad "mājās nekā nav"

Eksperiments 18.janvāris 2020
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Kosmētika un skaistumkopšanas līdzekļi var izmaksāti patiesi prāvu summiņu, ja vēlies sevi palutināt vai vienkārši justies labāk. Tas pat neattiecās tikai uz dāmām! Viens no šādiem līdzekļiem ir ādas skrubji - ķermeņa vai sejas ādas, vai lūpu. Taču, kā izrādās, tos ir visai vienkārši iespējams pagatavot mājās, pat tad īpaši negatavojoties.

Viens no galvenajiem ādas skrubju uzdevumiem ir vecās, liekās ādas "noskrubināšana", padarot to gludu un maigu. Tieši šī iemesla dēļ esmu iecienījusi lūpu skrubjus. Dāmām gludas un maigas lūpas nozīmē, ka labāk uzklāsies un izskatīsies lūpu spīdums vai lūpu krāsa, taču noteikti aktuāli tas var būt arī kungiem - tikt vaļā no "vecās ādas", kas lūpas padara nelīdzenas un pat sāpīgas, kad centies no "ādas gabaliņiem" tikt vaļā, noplēšot tos.

Lūpu skrubju pamatā visai bieži ir cukurs un tos pat nav bīstami norīt, taču summa par tādu bundžiņu nav maza, tādēļ, kāpēc gan ko tādu nepagatavot mājās?

Vien ievadot atslēgas vārdus interneta meklētājā, "izlec" neskaitāmas lūpu skrubju versijas, ko vienkārši pagatavot mājās. Pamata sastāvdaļas ir cukurs (brūnai vai baltais), kakao pulveris, maltā kafija, auzu pārslas, medus un dažādas eļļas (kokosriekstu, piparmētras, vīnogu, u.c.).

Šoreiz nolēmu atrast tādu recepti, kurā būtu sastāvdaļas, kas mājās droši vien ir katram. Nekādu ēterisko eļļu vai ekstraktu, ko būtu cītīgāk jāmeklē veikalos. Atradu kafijas-medus lūpu skrubi. Pamēģināsim, vai tas var aizstāt veikalā nopērkamo!

Tātad, sastāvdaļas ir tikai divas:

  • medus;
  • maltā kafija.

lifehacks.lv

Nepieciešama viena ēdamkarote medus un tikpat maltās kafijas. Vari arī tējkaroti no katras sastāvdaļas, ja domā vien izmēģināt, vai tieši otrādi - vairāk, lai iznāktu vairāk produkta.

lifehacks.lv

Ieliek pa ēdamkarotei no medus un kafijas bļodiņā un cītīgi samaisa, lai izveidotos viendabīga masa. Šoreiz medus bija sācis nedaudz sacukuroties, taču vēl bija pietiekami šķidrs. Ar karotes un pirkstu palīdzību ķēpīgākā veidā viendabīgu masu iespējams ir iegūt.

Tad uzreiz var izmēģināt, ar pirkstu paņemt pašgatavoto skrubi un ar apļveida kustībām masēt ar to lūpas aptuveni minūti.

Pēc tam vēl lūpas noklāj ar skrubi un atstāj kā masku. Skats uzjautrinošs, - mute izskatās kā lāča ..., taču, atstājot šo minūti skrubi uz lūpām, var just kņudinošu sajūtu.

Noskalojot un notīrot lūpas rezultāts patīkami pārsteidza - liekā ādā bija labāk notīrīta nekā ar "veikala skrubi" un lūpas kļuva ļoti maigas.

Noteikti šī nav pēdējā reize, kad pagatavoju šo lūpu skrubi, kā arī ir interese palūkoties uz izmēģināt citas receptes.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija