Eksperiments: Vienkāršākais veids, kā mājās diedzēt zaļumus

Eksperiments 15.marts 2020
 
pixabay.com
Rita Lazda
 
Pavasaris tradicionāli ir laiks, kad gribās, lai arī šķīvja saturs kļūst zaļāks un veselīgāks. Arī šogad, kad pasauli pārsteiguši koronavīrusa "Covid-19" draudi, par ļaunu nenāks, ja apēdīsim kārtīgu vitamīnu devu. Šoreiz piedāvājam pamācību, kā diedzēt zaļumus, ja nevēlies tērēt naudu speciālajiem diedzēšanai paredzētajiem traukiem.

LIFEHACKS.LV

DIEDZĒŠANAI NEPIECIEŠAMS:

  • salātu sēklas diedzēšanai
  • šķīvis
  • pāris loksnes papīra dvieļa

KĀ SAGATAVOT VISU DIEDZĒŠANAI:

LIFEHACKS.LV/1.solis

1.solis

Vispirms kārtīgi saslapini papīra dvieļa loksnes un novieto tās uz šķīvja. Atceries, ka pēc saslapināšanas no tām nav nepieciešams izspiest lieko ūdeni.

LIFEHACKS.LV/2.solis

2.solis.

Atver nopirkto sēklu paciņu un sēklas vienmērīgi izber uz samitrinātā papīra dvieļa. Ja izvēlēsies apmēram tik lielu šķīvi kā redzams mūsu eksperimentā, vienas sēklu paciņas satura pietiks vismaz divām diedzēšanas reizēm.

LIFEHACKS.LV/3.solis

3.solis

Sagatavoto diedzēšanas "audumu" ar sēklām novieto siltā un gaišā vietā. Tā kā eksperimentu esam veikuši vairākkārt, tad varam secināt, ka pirmās sēklas izdīgst pēc aptuveni 1-2 dienām.

IETEIKUMI!

  • Vismaz reizi dienā pārbaudi, vai papīra dvieļa loksnes nav pārlieku izžuvušas. Ja tā noticis, ar smidzinātāja palīdzību atkal tās kārtīgi samitrini
  • Ļauj lai sēklas pēc pirmo dīgstu parādīšanās tiek diedzētas vismaz pāris dienas. Jaunos dīgstus pirms lietošanas uzturā rūpīgi noskalo un tikai tad liec uz šķīvja
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija