Kā mājas apstākļos palīdzēt rokām pēc biežas to mazgāšanas

Eksperiments 28.marts 2020
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Šajā laikā, kad pasauli pārņēmusi koronavīrusa pandēmija, roku mazgāšana kļuvusi par būtisku ikdienas sastāvdaļu. Daudz ir runāts par to, kā pareizi mazgāt rokas, taču biežā roku mazgāšana sausina un kaitē ādai. Jā, var izmantot roku krēmus, taču vēlams rokas arī "pabarot" un šeit talkā var nākt mājās pagatavojama roku maska.
Ir daudz dāžadu rokas masku recepšu, tāpēc izvēlējāmies tādu, kuras sastāvdaļas gan mīkstina, gan baro, gan mitrina, gan tīra roku ādu. Šādu masku ir viegli pagatavot mājas apstākļos un process (ar visu roku procedūru) aizņems no aptuveni 40 līdz 60 minūtēm.

Vajadzēs:

  • bezpiedevu jogurtu (eksperimentā izmantots Grieķu jogurts);
  • citronu;
  • medu;
  • bļodu ar siltu ūdeni un dvieli.

Bezpiedevu jogurts atjauno bojātu ādu un mīkstina to. Tajā esošais cinks mazina brūces uz rokām. Medus mīkstina un mitrina ādu, kā arī tas ir bagāts ar antioksidantiem un novērš ādas novecošanos. Citronā ir daudz C vitamīna, tas stiprina nagus un attīra ādu.

Lifehacks.lv

Vispirms bļodā ieliec divas ēdamkarotes bezpiedevu jogurta. Pārgriez uz pusēm citronu un iespied bļodā tā sulu.

Lifehacks.lv

Tad pievieno divas ēdamkarotes medus. Eksperimentā izmantots ciets, nedaudz sacukurojies medus, lai gan oriģinālajā receptē lietots mīksts medus (vislabāk esot izmantot manukas medu, ko bites iegūst no tējas koka jeb manukas krūma ziediem Austrālijā un Jaunzēlandē). Tomēr medus konsitence neietekmēja rezultātu.

Lifehacks.lv

Visu rūpīgi samaisa. Tā kā medus bija ciets, to nācās nedaudz saspiest, taču tas labi kusa un masa ātri kļuva viendabīga.

Lifehacks.lv

Iezied rokas bagātīgi ar masku un tā paturi kādas 20 minūtes. Internetā uzietajā avotā bija norādīts, ka jāgaida, kamēr maska sakalst, taču eksperimenta laikā maska tā arī nesakalta.

Lifehacks.lv

Rokas nomazgā siltā ūdeni. Jau iepriekš bļodā sagatavo siltu ūdeni vai procedūru veic pie ūdens krāna, jo process ir diezgan "ķēpīgs" un ir viegli ar masku nosmērēt gan drēbes, gan mēbeles.

Lifehacks.lv

Visbeizdot, saudzīgi nosusini rokas dvielī.

Lifehacks.lv

SECINĀJUMI

  • pirmajā mirklī nešķita, ka roku āda būtu daudz maigāka, taču pēc brīža bija sajūtama viegla kņudoņa rokās un āda bija maiga arī bez krēma lietošanas, lai gan skalota ūdenī;
  • arī otrajā dienā joprojām pēc roku mazgāšanas nav izmantots krēms (kas pirms tam darīts bieži, jo mazgāšana ļoti sausināja ādu un radīja "velkošu" sajūtu);
  • roku ieziešanas process ar masku ir patīkams, taču var izjust nelielu "košanas" sajūtu citrona sulas dēļ, ja uz ādas ir kādas brūces;
  • lai gan process ir "ķēpīgs", maska ir ātri un viegli pagatavojama.

IETEIKUMI

  • vieglāk masku būs pagatavot, ja izmantosi mīkstu medu;
  • sastāvdaļu proporcijas vari attiecīgi mainīt;
  • atbrīvo virsmu un velc drēbes ar īsām piedurknēm, jo procesa laikā var sanākt nosmērēt gan virsmas, gan apģērbu.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija