Eksperiments: kā sadzīviskas lietas pārvērst sporta inventārā

Eksperiments 2.maijs 2020
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Sporta inventāra neesamība vēl nenozīmē, ka mājās nevar efektīvi trenēties. Ja pie rokas nav hanteles, stieņa un svaru bumbas, izmantojam lietas, kuras var atrast gandrīz katrā mājā.

Pameklējot informāciju interneta dzīlēs, jāsecina - ko tik cilvēki neizdomā, lai dažādotu fiziskās aktivitātes mājas apstākļos.

Piemēram, interesanti likās, ka, sasienot zeķubikses, tās var izmantot kā pretestības gumiju. Vai vēl kas - uz slotas kāta uzkarinot divas 5 litru pudeles ar ūdeni (katru savā galā) var izveidot vismaz kaut ko līdzīgu svaru stienim.

Eksperimentā gan tika izmantotas divas 1,5 litru pudeles, kas pārtapa par hantelēm, mugursoma ar smagumu, kas vismaz daļēji aizieto stieni uz pleciem un divi dvieļi, ko varētu nosaukt par efektīvu rīku vēdera preses trenēšanai.

nra

Eksperimenta gaita

1. Tika noskaidrots, ka izmantojot ūdens pudeles kā hanteles, var trenēt visu ķermeņa augšdaļu. Piemēram, ceļot pudeles uz augšu, trenējas plecu muskulatūra, bet noliecoties un velkot pudeles sev klāt, trenējas muguras muskulatūra.

2. Izmantojot mugursomu ar smagumiem, var trenēt kāju un dibena muskulatūru, piemēram, veicot pietupienus vai izklūpienus. Arī smagumu var viegli regulēt atkarībā no tā, kas ir ielikts mugursomā.

3. Vingrinājumi ar dvielīšiem preses muskulatūrai tikai attēlos un video liekas viegli. Patiesībā tas ir smags darbs - noturēt sevi uz rokām, ar taisnu muguru un vēl kustinot kājas tā, lai jūt preses muskulatūru. Starp citu, vingrinājumu var dažādot, ne tikai saliecot un iztaisnojot kājas pa vienai, bet piemēram, kustinot tās uz sāniem vai pievelkot abas kājas sev klāt.

Secinājums: Protams, ir skaidrs, ka, trenējoties ar ūdens pudelēm un dvieļiem, nevar tikt pie auguma, kuras fitnesa modeles demonstrē sociālajos tīklos, bet tas ir lielisks veids, kā dažādot savas sportiskās aktivitātes.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija