EKSPERIMENTS: vai tiešām Latvijā iecienīto cepumu veselīgais variants ir tik pat gards?

Eksperiments 30.maijs 2020
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Reti kurš Latvijā nezina "Lāču" ražotos "Medus mandeļu trijstūrīšu cepumus". Gardi tā, ka mēli var norīt! Fitnesa trenere un veselīga dzīvesveida entuziaste Paula Freimane ir radījusi šo cepumu "veselīgo recepti". Vai tiešām būs tik pat gardi?

Paulas cepumu recepte atrodama viņas blogā. Kā viņa pati raksta: "Noteikti līdz šim mana mīļākā cepumu recepte. Radīt šo recepti iedvesmojos no Lāču “medus mandeļu trijstūrīšu” cepumiem. Pēc vairākiem mēģinājumiem man tie izdevās - perfekta garša un konsistence."

Nolēmām pamēģināt cepumu recepti un noskaidrot, vai tie tiešām ir tik pat gardi kā "Lāču" cepumi.

Sastāvdaļas:

- 1 ola
- 40g medus
- 30g auzu pārslu milti (var sablendēt auzu pārslas)
- 150g madeļu skaidiņas
- 60g žāvētas dzērvenes
- eļļa papīra ietaukošanai (piemēram, kokosriekstu);

nra

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°.Bļodiņā iesit vienu olu, pievieno medu un miltus, visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno mandeļu skaidiņas, žāvētās dzērvenes un visu atkal samaisa. Ieeļļo cepampapīru. Izklāj cepumu masu un ar lāpstiņu izlīdzina. Ar velvienu cepampapīra loksni no augšas piespiež masu, ar rokām izlīdzina masu plānā, līdzenā kārtiņā. Liek cepties uz 8-10min.
Pirms cepumu griešanas pilnībā atdzesē.

nra

nra

nra

Secinājums: Garšas kārpiņas gavilē! Jāpiekrīt Paulas teiktajam par perfekto garšu un konsistenci. Veselīgie cepumi ir saldi un kraukšķīgi. Es gan izvairītos atbildēt uz jautājumu, vai tie garšo tāpat kā "Lāču cepumi". Katram no gardumiem ir savas garšas nianses, tāpēc "mest abus vienā maisā" kā veselīgo un neveselīgo variantu es nevēlētos. Gan veikalā nopērkamajiem cepumiem, gan mājās pagatavotajiem ir sava rozīnīte.

Tāpēc var teikt, ka eksperimenta gaitā nevis tika atrasta veselīga alternatīva neveselīgam gardumam, bet gan atklāta jauna, viegli pagatavojama gardu cepumu recepte. Izmēģini!

nra

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija