Vai specializētā veikalā pirktās sēklas dīgst labāk?

Eksperiments 6.jūnijs 2020
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Saulespuķes patiesi domātas arī slinkiem cilvēkiem - tās viegli pārstādāmas, zied lieliem ziediem un neprasa daudz piepūles ravēšanā, bet cik maksā nopirkt izaugušu ziedu? Sākot no diviem eiro gabalā, bet ja vēlies nelielu pušķi mazo saulespuķu - cena sākās no 30 eiro! Jebkuri ziedi mūsdienās vairs nav lēti, bet saulespuķes patiesi izaudzēt pašam ir daudz izdevīgāk!

Izmēģinām, kādas sēklas dīks labāk - no "sēklu bodes" nopirktās, kur dažas sēkliņas vai neliela saujiņa maksā līdz 0,80 eiro vai arī visparastākās, tirgū nopērkamās sēklas, kuras iefasētas pa 5 kilogramiem un maksā 5 eiro.

lifehacks.lv

Tātad iesējām saulespuķes, kuras augs 70-80 cm augstumā (0,80 eiro par paciņu), saulespuķu sēklas, kuras sola izaugt līdz diviem metriem (0,60 eiro par paciņu, sēklu gan arī gaužam maz, aptuveni 30) un jau pieminētās tirgū nopirktās saulespuķu sēklas, kuras kilogramā maksā vienu eiro.

Joka pēc arī pamēģināts iemest podiņā ar zemi saulespuķu sēklas no pārtikas veikalā nopērkamajām sēklām. Taču tur nekādu brīnumu - sēklas tā arī neuzdīga, jo tās jau rūpnieciski apstrādātas.

Sēklas (7. aprīlī) iesētas 2-3 cm dziļumā un tad atlika gaidīt.

Pēc 16 dienām - jau redzams, ka izlīdušas teju visas "bezšķirnes" saulespuķes / lifehacks.lv

24 dienas pēc iesēšanas (1. maijā) no zemes izlīdušas arī dažas īsās saulespuķes. No garajām - ne miņas! / lifehacks.lv

23. maijā, pēc 6,5 nedēļām viss bija skaidrs! / lifehacks.lv

Joka pēc iesētās, protams, visu zināšanai, neuzdīga, podiņš palika tukšs. Diemžēl, tikpat tukša palika vieta, kur bija iesētas garās saulespuķes - no kādām 10 sēklām neuzdīga neviena.

Ar nelieliem iztrūkumiem, uzdīga īsās saulespuķes, bet visdzīvelīgākās bija lētākās saulespuķu sēklas.

Par to ka tās būs dīkstspējīgas šaubu nebija. Tās dārzu jau rotājušas pērn, izaugot vidēji 150 cm augstumā ar skaistiem ziediem. Interesanti, ka dažas izaug ar lielo centrālo ziedu un apkārt uz īsiem kātiņiem ir vēl mazi saulespuķu ziediņi - labs variants, lai ieliktu vāzē un nebūtu jānogriež viss stumbrs.
View this post on Instagram

A post shared by lelde veinberga (@leldeve) on

Lai arī gaidu, kādi būs ziedi no "sēklu bodes" pirktajām sēklām, secinājums ir viens - dīdzību ne vienmēr nosaka cena. Un šis ir lēts variants, ja vēlies savā dārzā iespaidīgus ziedus par mazām naudiņām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija