Eksperiments: vai iespējams ātri un veselīgi pagatavot Napaleona kūku?

Eksperiments 22.augusts 2020
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Gandrīz katrs no mums noteikti vismaz reizi dzīvē ir baudījis gardo Napaleona kūku. Daudzi to gatavo arī paši. Taču cik daudzi no mums ir baudījuši Napaleona kūkas veselīgo variantu, turklāt mājās pagatavotu?
Fitnesa trenere un veselīga dzīvesveida entuziaste Paula Freimane ir radījusi Napaleona kūkas veselīgo recepti, par kuru viņa stāsta savā blogā, uzsverot kūkas vienkāršo pagatvošanu un lielisko garšu.

Izmēģinām pagatavot kūku arī mēs!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

nra

  • 500 ml piena;
  • 3 olas;
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu ciete;
  • saldinātājs (medus, stēvija)
  • 8 pilngraudu tortillas
  • mandeļu skaidiņas, ogas dekorēšanai

Pagatavošana

Katliņā ielej pienu, pieliek klāt olas, kartupeļu cieti un saldinātāju un visu kārtīgi samaisa. Masu vāra uz vidējas temperatūras, līdz tā sabiezē. Masu atdzesē.

nra

Pa to laiku ņem tortillas (tās var sagriezt gabalos), liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 8-10 minūtēm, līdz tās iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

nra

Kad masa un tortillas ir gatavas, laiks veidot torti. Katru tortillu bagātīgi apsmērē ar krēmu un liek citu uz citas. Beigās dekorē ar ogām un mandeļu skaidiņām.

nra

nra

Secinājums

Lai gan bieži vien izdzirdot vārdu "veselīgs", pirmā doma, kas nāk prātā daudziem, ka veselīgs ēdiens ir bezgaršīgs, šī veselīgā Napaleona torte noteikti lauž šo stereotipu. Uz galveno jautājumu - vai tā garšo pēc "īstā" Napaleona - atbildēt ir grūti, kaut vai tāpēc, ka veikalā nopērakami daudzi šīs kūkas varianti un tad gribas vaicāt, kura ir tā "īstā". Teikšu tā, ka veselīgā Napaleona kūka izskatās pēc īstas kūkas un garšo pēc kūkas. Jāpiebilst, ka tā vairāk ies pie sirds cilvēkiem, kam "īstā" Napaleona kūka liekas pārāk salda.

nra

Lai labi garšo!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija