Izmēģinām veselīgos šokolādes keksiņus no banāna un olas

Eksperiments 20.septembris 2020
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Rudens parasti ir laiks, kad ar kaut ko garšīgu panašķoties gribas arvien biežāk. Īpaši drēgnajos vakaros. Taču ko iesākt, ja negribas zaudēt fizisko formu, bet kāre bojā omu? Jādomā par veselīgākām alternatīvām! Šoreiz nolēmu izmēģināt daudz dzirdēto salikumu - ola +banāns.
Esmu daudz dzirdējusi par veselīgo pankūku alternatīvu, kuras bāzi veido vien banāns un ola. Nolēmu spert soli tālāk un izmēģināt ar šīs kombinācijas palīdzību radīt veselīgus šokolādes keksiņus.

Vajadzēs:

  • banānu;
  • olu;
  • tējkaroti kako;
  • kokosriekstu skaidiņas (pēc izvēles).

No šāda sastāvdaļu daudzuma iespējams pagatavot aptuveni 3 neliela izmēra keksiņus. Visu sastāvdaļu daudzumus var proporcionāli mainīt, ja jāgatavo vairāk keksu.

Vispirms bļodā iesit olu un tai pievieno banānu. Ar dakšu olu un banānu samīca viendabīgā masā.

Lifehacks

Tad pievieno kakao un, ja ir vēlme, kokosriekstu skaidiņas.

Lifehacks

Visu ar dakšu samīca masā, kuru pēc tam lej keksu formās (tās iepriekš ieziež ar eļļu, lai keksi nepiedeg) un liek cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes uz 200 grādiem. Vai keksiņi gatavi, pārbauda tajos iedurot ar dakšu vai zobu bakstāmo.

Lifehacks

Lifehacks

Secinājumi: keksiņu pagatavošana nav grūta un rezultāts ir ļoti garšīgs, protams, ja pie sirds iet banāni, jo to garša izteikti dominē. Banāni nodrošina arī to saldumu.

Pēc konsistences šādi keksiņi ir nedaudz tumīgāki un "slapjāki".

Šo recepti iespējams pagatavot arī bez kakao vai tai pievienot, piemēram, riekstus. Viss atkarīgs no iedvesmas un vēlmēm.

Labu apetīti!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija