Esmu daudz dzirdējusi par veselīgo pankūku alternatīvu, kuras bāzi veido vien banāns un ola. Nolēmu spert soli tālāk un izmēģināt ar šīs kombinācijas palīdzību radīt veselīgus šokolādes keksiņus.
Vajadzēs:
- banānu;
- olu;
- tējkaroti kako;
- kokosriekstu skaidiņas (pēc izvēles).
No šāda sastāvdaļu daudzuma iespējams pagatavot aptuveni 3 neliela izmēra keksiņus. Visu sastāvdaļu daudzumus var proporcionāli mainīt, ja jāgatavo vairāk keksu.
Vispirms bļodā iesit olu un tai pievieno banānu. Ar dakšu olu un banānu samīca viendabīgā masā.
Tad pievieno kakao un, ja ir vēlme, kokosriekstu skaidiņas.
Visu ar dakšu samīca masā, kuru pēc tam lej keksu formās (tās iepriekš ieziež ar eļļu, lai keksi nepiedeg) un liek cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes uz 200 grādiem. Vai keksiņi gatavi, pārbauda tajos iedurot ar dakšu vai zobu bakstāmo.
Secinājumi: keksiņu pagatavošana nav grūta un rezultāts ir ļoti garšīgs, protams, ja pie sirds iet banāni, jo to garša izteikti dominē. Banāni nodrošina arī to saldumu.
Pēc konsistences šādi keksiņi ir nedaudz tumīgāki un "slapjāki".
Šo recepti iespējams pagatavot arī bez kakao vai tai pievienot, piemēram, riekstus. Viss atkarīgs no iedvesmas un vēlmēm.
Labu apetīti!
Komentē