Eksperiments: vai 10 minūtēs iespējams pagatavot gardu torti?

Eksperiments 10.oktobris 2020
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Mūsu steidzīgajā dzīves ritmā jo īpaši novērtējam ēdienus, kuru pagatavošana aizņem maksimāli maz laika. Dubulta vērtība ēdienam ir tad, ja tas ne tikai ir ātri pagatavojams, bet arī ļoti gards.

10 minūšu laikā var pagatavot salātus, uztaisīt sviestmaizi, bet vai šajā laikā iespējams izveidot arī torti?

Pārbaudām, vai 10 minūšu laikā iespējams pagatavot gardu torti. Veidosim kārtaino torti ar cepumiem, banānu un vaniļas krēmu.

Nepieciešams: cepumi, banāns, jogurti/biezpiena krēmi, jebkāds piens, mandeļu skaidiņas dekorēšanai un trauks, kurā veidot torti.

nra

Pagatavošana: cepumus ņem pa vienam, iemērc pienā un veido pamata kārtu. Cepumiem pa virsu biezā kārtā uzliek vaniļas krēmu, un škēlītēs sagrieztu banānu. Tādejādi ir izveidotas tortes pirmās trīs kārtas. Tā veido vairākas kārtas (cik vien sirds kāro un pietiek izjevielu) un dekorē ar mandeļu skaidiņām.

nra

Secinājums: Lai gan cepumu torte nav nekāds jaunums un gardumu meistariem tā ir labi pazīstama, šīs tortes pagatavošanā ir savi "knifiņi", kas tiešām to ļāva izveidot 10 minūtēs.

Pirmam kārtām, katru cepumu iemērcot pienā, tortei nav vajadzīgs laiks, lai tā "nostāvētos". Tā ir gatava pasniegšanai praktiski uzreiz. Otrkārt, izmantojot jau gatavu biezpiena krēmu/jogurtu, tiek ietaupīts laiks tā pagatavošanai. Treškārt, kā vienu no tortes sastāvdaļām izmantojot banānu, ātri iespējams izveidot vēl vienu tortes kārtu, kas ātrak novedīs pie galarezultāta.

nra

Lai labi garšo!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija