EKSPERIMENTS: auskari no rudens lapām

Eksperiments 17.oktobris 2020
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Šis ir brīdis, kad sācies tas īstais rudens košums. Kāpēc gan to neieviest arī savā apģērbā un aksesuāros? Nolēmu izmēģināt, cik vienkārši ir no krāsainajām rudens lapām radīt sev auskarus.

Interneta dzīles uziets video ar metodi, kā rudens lapas pārvērst auskaros, kaklarotās un piespraudēs manī raisīja interesi, jo process šķita ļoti vienkāršs, bet rezultāts pievilcīgs. Šoruden nolēmu ķerties vērsim pie ragiem un radīt sev jaunus auskarus šai sezonai.

Izmantoju:

  • rudens lapas;
  • auskaru āķīšus (eskperimentā izmantoju auskaru āķīšus no auskariem, kurus vairs neizmantoju);
  • karstās līmes pistoli un līmi;
  • gludekli;
  • cepampapīru;
  • sveci.

Lifehacks

Process:

Vispirms jāizvēlas un jāsalasa rudens lapas. Auskariem jāievēro, lai lapas ir līdzīgas, taču, protams, mākslinieciskākai pieejai var izmantot asimetrisku pieeju un ausīs likt dažāda izmēra viena koka lapas. Lapas izžāvē un nospiež starp grāmatas lapaspusēm.

Tad ņem cepampapīra sloksni, ko izklāj uz galda un pārloka uz pusēm.

Lifehacks

Uz vienas no cepampapīra sloksnēm uzklāj karsto līmi biezā kārtā. Lapu pārloka uz pusēm un nogludina ar gludekli, lai līme būtu uz abām papīra lapām. Tad cepampapīru atloka un uz līmes izklāj nospiestās lapas. Eksperimenta laikā nolēmu līmi klāt virs lapām, taču plānāka kārtiņa ap lapām, protams, būs, ja izmantos metodi ar gludekli.

Lifehacks

Kad lapas izklātas uz līmes, cepampapīra sloksni pārloka un nogludina ar gludekli. Tad ļauj līmei atdzists.

Lifehacks

Ņem mazās nagu šķērītes un uzmanīgi izgriež lapu formu no līmes pikuča. Protams, šajā gadījumā ar kļavas lapu griešana prasa vairāk laika un uzmanības.

Lifehacks

Lai lapas mirdzētu, tās jāpatur virs atklātas liesmas. Noskatītajā video to darīja ar karstu gludekli, taču eksperimenta laikā izmantoju sveci un ar pincetes palīdzību paturēju izgrieztās lapas virs liesmas. Jāievēro, ka lapas jātur tā, lai tās neapsviltu.

Lifehacks

Ar īlena vai nagu šķērīšu palīdzību izdur caurumus kļavu lapu auskaros un ievēru tajos āķu riņķus. Savukārt mazajiem auskariem adatu, kurai jau bija galā neliels akmentiņš, piestiprināju ar karstās līmes palīdzību.

Lifehacks

Seinājumi un ieteikumi: jāteic, ka rezultāts ļoti iepriecināja, jo jaunie auskari patiešām izskatās ļoti labi un tos jau izmantoju arī kā aksesuāru ikdienā.

Tā kā man labāk patīk samgāki auskari, kurus ausīs jūt, lapas apklātas ar biezāku līmes kārtu, taču, izmantojot gludekļa metodi, var panākt, ka auskari būs plānāki.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija