Eksperiments: pārbaudām, cik efektīvas ir metodes pret briļļu aizsvīšanu aukstumā

Eksperiments 24.oktobris 2020
 
nra.lv
Viktorija Gabrjuna
 
Briļļu nēsatāji zina, ko nozīmē, ienākot siltā telpā no vēsā āra gaisa, saskarties ar briļļu aizsvīšanu. Internetā aprakstītas vairākas metodes, kā panākt, lai ziemā neaizsvīst brilles.

Papētot internetā atrodamo informāciju par līdzekļiem pret briļļu aizsvīšanu, tiek teikts - ja noklāsi briļļu stiklus ar šiem produktiem, par briļļu aizsvīšanu galva vairs nebūs jālauza. Vispopulārākie no tiem ir skūšanās putas un šķidrās ziepes.

Pārbaudām, vai skūšanās putas un šķidrās ziepes palīdzēs pret briļļu aizsvīšanu.

Nepieciešams: brilles, skūšanās putas, šķidrās ziepes, verdošs ūdens (pārbaudīt līdzekļu efektivitāti).

Eksperimenta gaita: Briļļu stikliņus iesmērē ar skūšanās putām. Atsāj uz 15 minūtēm. Kārtīgi notīra ar sausu lupatiņu. To, cik līdzeklis efektīvs, pārbaudām, pieliekot brilles pie verdoša ūdens garaiņiem. To pašu atkārtojam ar šķidrajām ziepēm.

Skūšanās putas

nra.lv

nra.lv

Šķidrās ziepes

nra.lv

nra.lv

Secinājums: Eksperimenta gaitā pārliecība par līdzekļu efetivitāti cīņā pret brilļu aizsvīšanu netika gūta. Proti, gan pēc skūšanās putām, gan pēc ziepēm briļļu stikliņi tik un tā aizsvīda. Tiesa gan, no skūšanās putām bija labāks efekts.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Sejas maskas nēsāt briļainim ir problemātiski,esmu izjutis uz savas ādas(pats briļains)!Pat specializētie līdzekļi maz palīdz,var pamēģināt auto LĪDZEKLIS PRET STIKLA AIZSVĪŠANU 150ML kuru var nopirkt cenu klubā )

24.oktobris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija