EKSPERIMENTS: Svētku dekors no spilgtajām dzērvenēm

Eksperiments 18.novembris 2020
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Protams, vislabāk dzērvenes ir lietot uzturā, lai gūtu vitamīnus. Piekrītu! Bet nevar noliegt, ka tās daba apveltījusi ar burvīgu toni, kas jo sevišķi iederas mūsu valsts svētkos, tāpēc manī uzjundīja ļoti stipra vēlme tās izmantot kā spilgtu dekoru šajā pelēcīgajā laikā.

Paokšķerējoties internetā, nolēmu radīt dzērveņu bumbu. Galvā tapa ideja, kā to paveikt sev ērtākā veidā un ķēros "vērsim pie ragiem".

Parasti šādu bumbu radīšanai izmanto veikalos nopērkamas putaplasta bumbas, kas maksā centus. Taču nolēmu būt nedaudz radošāka un taupīgāka, tāpēc sameklēju kasti ar Ziemassvētku rotājumiem un izvilku sarkanās eglē karināmās bumbas. Tā kā tām jau ir pieklājīgs "vecums" un neplānoju tās izmantot, jo pagājušajā gadā no makaroniem radīju pati savas eglīšu mantiņas, ko grasos kārt eglē arī šogad, dažu to trūkums mani nekādi neietekmēs. Gluži pretēji - tās iegūs otru dzīvi.

Vēl vajadzēja vien sagādāt dzērvenes, caurspīdīgu nagu laku un karstās līmes pistoli.

Lifehacks

Vispirms ogas noklāju ar caurspīdīgo nagu laku. Pirmkārt, tās iegūst spīdumu. Otrkārt - ogas ir ogas un šādi tās tiek "iekonservētas". Šis, protams, ir nedaudz piņķerīgs process un prasa laiku, taču rezultāts man apmierināja.

Lifehacks

Ogas atstāju kādu laiku pažūt.

Tad ar karstās līmes palīdzību sāku tās piestiprināt eglīšu mantiņai. Jāteic, ka procesā noteikti nācās izmantot vairāk ogu, nekā biju gaidījusi, turklāt - tās noteikti var līmēt daudz biezākā kārtā, taču, tā kā mana izmantotā bumba jau bija sarkana, tas, ka tā nedaudz rēgojās caur ogām, mani netraucēja.

Līmējot ogas biezākā kārtā, tās var sākt veidot tādus kā izaugumus. Jo gludāku gribas bumbu, jo vairāk jāpiedomā pie ogu līmēšanas procesa.

Lifehacks

Šādu dekoru iespējams izmantot dažādi. To var vienkārši novietot uz baltas virsmas, dekorējot svētku galdu (tā izcelsies krāsa un valsts svētku galda noformējumam šis būs lielisks risinājums).

Lifehacks

Lifehacks

Šādu bumbu var ielikt glāzē, svečturī, burkā vai kādā citā stikla traukā.

Lifehacks

To var iekārt, piemēram, uz galda vāzē ieliktos kailos koka zaros.

Lifehacks

Vēlāk šo dekoru var izmantot arī Ziemassvētkos un citos svētkos pie galda dekorēšanas. Atliek vien ļauties iztēlei. Lai skaisti svētki!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija