Eksperiments: kā pašu rokām pagatavot burvīgu sniega bumbu

Eksperiments 28.novembris 2020
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Gada tumšie mēneši ir ideāls laiks, lai pievērstos ne tikai eksperimentiem virtuvē, bet arī lai izpaustos radoši. Turklāt tuvojas svētku laiks. Tāpēc eksperimentējam ar dažādiem dekoriem, lai mājās radītu svētku sajūtu.

Ir daudz dažādu dekoru, ko var izveidot pašu rokām. Manu uzmanību piesaistīja tā saucamās sniega bumbas. Jā, jā, tās pašas, kas veikalos mēdz maksāt salīdzinoši dārgāk nekā citi dekori.

Pārbaudām, vai mājās varam izveidot tik pat skaistu sniega bumbu, kādas redzam veikalos.

Nepieciešams: stikla trauks (burka) ar vāku, līmes pistole, dekors, glicerīns, spīdumi.

nra

Eksperimenta gaita: pie trauka vāka ar līmes pistoles palīdzību piestiprinām dekoru (šajā gadījumā tas ir mākslīgais zieds). Trauku piepildām ar ūdeni, ieberam spīdumus, iepilinām vairākas piles glicerīna (tas nepieciešams, lai spīdumi, tos sakratot, ātri vien nenosēstos trauka pamatnē), uzmanīgi ievietojam dekoru un aiztaisām vāku. Pamatā sniega bumbai jābūt gatavai. Arī pašu bumbu var dekorēt, ja ir vēlme.

nra

nra

nra

nra

Secinājums: rezultāts patīkami pārsteidza. Ja vien atrod skaistu stikla trauku un dekorus, bumba nemaz nav sliktāka par veikalā nopērkamajām. Turklāt, kas ir svarīgi, tā ir diezgan vienkārši izveidojama.

nra

nra

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija