EKSPERIMENTS: Paša veidots Adventes kalendārs no sērkociņu kastītēm

Eksperiments 1.decembris 2020
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Atceros, ka bērnībā nereti Adventes kalendārus saņēmu kā dāvanu zem eglītes un tad aši izlobīju visas konfektes, jo bija jau pienācis 24. decembris. Šogad, jau ļoti apzinīgā vecumā, nolēmu, ka Ziemassvētku sajūtu gribas pēc iespējas ilgāk, tāpēc ķēros pie šķērēm, ietinamā papīra, lentām un sērkociņu kastītēm, lai izmēģinātu spēkus savas ģimenes kalendāra radīšanā.
Protams, internetā atrodamas daudz un dažādas idejas, kā paša spēkiem radīt Adventes kalendāru gan no tualetes papīra ruļļiem, gan no maisiņiem un kartītēm un kā tik vēl ne. Tā kā kalendāru vēlos izmantot arī kā mājas Ziemassvētku dekoru, nolēmu to veidot no sērkociņu kastītēm.

Šis ir arī lielisks veids, kā likt lietā dāvanu papīra atgriezumus, kurus vairs dāvanu saiņošanā izmantot nav iespējams.

Eksperimentā izmantoju:

  • 24 sērkociņu kastītes;
  • dāvanu papīru;
  • lielāka izmēra papīru pamatnei;
  • džutas diegu;
  • pagājušajā gadā ar zelta krāsu appūstos makaronus;
  • karstās līmes pistoli un līmi;
  • līmlenti;
  • melno marķieri;
  • konfektes;
  • veikalā nopērkamus Ziemassvētku rotājumus.

Lifehacks

Process:

Vispirms iztukšoju 24 sērkociņu kastītes. Tā kā šajā laikā aizrautīgi dedzinu sveces, sērkociņus sabēru dekoratīvā kastītē un tagad kādu laiku par to iegādi man nebūs jādomā. Tukšajās sērkociņu kastītēs uzreiz ievietoju sagādātos saldumus. Šajā gadījumā jāpievērš arī uzmanība tam, lai konfektes satilptu nelielajā kastītē.

Tad novietoju sērkociņu kastīti uz dāvanu papīra kreisās puses un ar zīmuli atzīmēju platumu. Tad nomērīju nepieciešamo garumu, lai papīra strēmeli var aptīt kastītei.

Lifehacks

Nogriez nepieciešamā izmēra papīra strēmeli un aptik ar to sērkociņu kastīti. Atceries, ka kastītes īsākajiem sāniem ir jāpaliek neaizklātiem, lai varētu piekļūt saldumiem.

Lai kastītēm piešķirtu nedaudz "rustic" stilu, to dekorēšanai izmantoju arī džutas diegu, ar kuru notinu vienu kastītes pusi un izveidoju banti. Ar melno marķieri uz kastītes malas uzrakstīju ciparus, kas norāda uz decembra datumiem.

Lifehacks

Šādi noformēju visas 24 kastītes. Jāteic, ka jau ap 10 kastīti process sāk veikties raitāk. Kastīšu noformēšana aizņēma aptuveni pusotru stundu, taču, ja to veic kopā, piemēram, ar bērniem, tad to var pārvērst patīkamā ģimenes nodarbē.

Kad visas kastītes noformētas, tās izkārtoju uz papīra sloksnes, ko izvēlējos par pamatni savam Adventes kalendāram. Patiesībā kastītes var droši arī sakārt, piemēram, uz kāda dekoratīva koka, izmantojot to pašu džutas diegu.

Lifehacks

Papildus formēšanai izmantoju arī veikalā nopērkamus spīdumus eglīšu un eņģeļu formā, kurus pie pamatnes piestiprināju ar līmi.

Kad kastītes izkārtotas sev vēlamā formā, tās ar karstās līmes palīdzību piestiprina pie pamatnes.

Lifehacks

Rotāšanai izvēlējos augšpusē ar karstās līmes pistoles palīdzību piestiprināt arī pagājušajā gadā ar zelta krāsu nopūstos makaronus, kurus izmantoju eglīšu rotājumu veidošanai. Tā kā šogad egli plānoju dekorēt ar tiem, Adventes kalendārs noteikti saderēs ar kopīgo noskaņu.

Kad līme atdzisusi un sacietējusi, kalendāru ar kniepadatām piestiprināju pie sienas.

Lifehacks

SECINĀJUMS: ja vien ir laiks un radošā dzirksts, šāda kalendāra tapšana neprasa lielu piepūli. Vienīgi jārēķinās ar laiku, taču, manuprāt, rezultāts bija tā vērts un arī mājinieki gala rezultātu novērtēja atzinīgi.

Ieskaties arī: Kā paša spēkiem uztaisīt neparastu Adventes kalendāru

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija