Kā mājas asptākļos sagatavot "ģipša izlējumu"?

Eksperiments 19.decembris 2020
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Šobrīd mājās sēdēšanas laiku un garos vakarus var izmantot, lai sagatavotu īpašas dāvanas, kuras neatradīsim nevienā veikalā. Skatoties Ziemassvētku dekorēšanas raidījumu, mani iedvesmoja ideja par egles dekora, ko var pasniegt arī kā ļoti īpašu dāvanu, radīšana.
Egļu zara, bērna plaukstiņas vai mājas mīluļa ķepas nospiedums būs ļoti īpaša un mīļa dāvana šajos Ziemassvētkos. Izrādās, ka nebūt nav jāpasūta ģipša izlēmums vai tūlīt jāmeklē veikalos vajadzīgi izejmateriāli. Šādu "izlējumu" varot pagatavot mājās un tam nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.

Vajadzēs:

  • 2 glāzes miltu;
  • 1 glāzi sāls;
  • 1 glāzi ūdens.

Lifehacks

Process:

Vispirms visas sastāvdaļas jāievieto bļodā un jāsamīca. Jāteic, ka izmantoju daudz vairāk miltu, lai masa kļūtu viendabīgāka un neliptu pie rokām.

Lifehacks

Pirmajā reizē eksperimentā izmantoju sāls graudiņus, taču tie procesa laikā neizkusa un bija redzami mīklā, tāpēc labāk izmantot smalko sāli.

Kad no visām sastāvdaļām izveidota viendabīga masa, to ar mīklas rulli izrulē, lai iegūtu gludu virsmu. Mīklai nevajadzētu būt pārāk plānai, ieteicams, lai tā ir kāda puscentimetra, centimetra biezumā, citādi, atstājos nospiedumu, tas var izspiesties cauri.

Lifehacks

Apļa formai izmantoju krūzi, taču var ņemt talkā arī, piemēram, lielāka izmēra piparkūku formas. Ja vēlies veidot dekoru, ko iekārt eglītē, pirms cepšanas vajadzētu izdurt arī caurumus mīklas augšusē, lai varētu izvērt cauri lentu.

Kad vajadzīgā forma izveidota, laiks atstāt masā plaukstas vai ķepas nospiedumu. Šoreiz izvēlējos izmantot zariņu, lai radītu ornamentu.

Lifehacks

Tad dekoru liek cepties krāsnī uz 125 grādiem aptuveni 2 stundas. Augstākā temperatūrā masa apdegs. Kad masa ir sakaltusi, izņem to no krāsns un ļauj tai atdzist un sacietēt.

Lifehacks

Tad sākas radošā daļa, kad ar krāsu palīdzību varam izcelt ornamentu. Vari izmantot dažādas krāsas un spīdumus.

Lifehacks

Lifehacks

Secinājumi: lai gan process ir laikietilpīgs, šis ir vienkāršs un interesants veids, kā mājās kopā ar bērniem radīt interesantus un ļoti personiskus rotājumus eglītei. Tāpat šī var kļūt arī par ļoti īpašu dāvanu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija