Kā Ziemassvētku eglītei sagaidīt Jauno gadu jeb kā ilgāk saglabāt svētku rotu

Eksperiments 28.decembris 2021
 
Pexels
Ziemassvētku eglīte ir gadu mijas svētku galvenā rota, tādēļ aplūkojam paņēmienus un dalāmies ar praktiskiem padomiem, kā mūžzaļo skaistuli, ja izvēlies dzīvu eglīti ne makslīgo, saglabāt ilgāk un tajā iedegt svecītes arī Vecgada vakarā!

Pirmā doma, protams, ir eglīte podiņā. To šogad rosināja arī "Lielās talkas" organizatori. "Kāpēc lai jūsu Ziemassvētku eglīte nevarētu izaugt par nākotnes dižkoku? Šie mūžzaļie koki ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa, un, lai tie turpinātu mūs priecēt arī pēc svētkiem, dodiet iespēju eglēm augt. Iegādājoties eglīti podiņā, būs iespēja to pēc svētkiem pārstādīt sev tuvējā apkārtnē, kur tas ir atļauts," aicināja "Lielās talkas" vadītāja Vita Jaunzeme.

Pexels

Kad eglīte podiņā atvesta mājās, tā vispirms jāpatur vēsākā vietā pirms nest siltajā istabā, lai izbēgtu no krasām temperatūras maiņām. Savukārt istabas goda vietā eglīte jānovieto pēc iespējas vēsākā vietā - tālāk no radiatoriem vai krāsns, iesaka "Latvijas valsts meži". Pēc svētkiem eglīti vēlams iznest laukā, tikai jāraugās to novietot ēnainā vietā, lai to neapdedzinātu ziemas un vēlāk - pavasara saules stari. Ja ziema ir barga, un ārā ir -30 oC, tad, pirms nešanas ārā no siltās istabas, eglīti vēlams paturēt kādā vēsākā vietā.

Kad eglīte ir iznesta laukā, to droši ar visu podu var likt kupenā. Ja sniega nav, tad podu vēlams ierakt zemē. Tuvojoties pavasarim, kad sniegs jau nokusis, eglīti vēlam ik pa laikam aplaistīt.

Aprīļa otrajā pusē, kad zeme jau atkususi, eglīti var stādīt zemē, lai sāk veidoties jaunas saknītes un tā var turpināt augt.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija