Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

Eksperiments 2.janvāris
 
Lelde Veinberga
 
Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!

Ziemassvētki un Jaunā gada sagaidīšana ir labi pazīstama ar bagātīgiem mielastiem, taču ne vienmēr viss tiek apēsts un paliek pustukši trauki un ēdiena plates.

Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

Piemēram, viens no Ziemassvētku (un droši vien arī Jaunā gada) ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Ko darīt ar tiem dienu pēc izēšanās? Ideja - zirņu kotletes!
  • Ņemam zirņus un arī sacepto speķi ar sīpoliem samalām gaļas dzirnavās, iegūstot viendabīgu masu.

  • Pievienoja pāris olas un izmaisām, lai kotletes kaut nedaudz turētos kopā.

  • Taisām zirņu masas pikas un nedaudz apcepjam uz pannas - gatavs!

Secinājums - garša daudz no parastiem zirņiem ar speķi nemainās, taču, kaut ola ir pievienota, kotlete nav pārāk izturīga, taču cepšanas laikā kopā turas. Vēl pie tam - var arī gatavot veģitāro versiju bez speķa!

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Aiznest valdībai viņiem visu laiku ir par maz jo nepārtraukti palielina sev algas

2.janvāris Atbildēt

Kukurūzu var ēst divreiz, izvelk no sūdu poda, noskalo un vico atkal žaunās iekšā.....!!!!

10.janvāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija