Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

Eksperiments 1.janvāris 2022
 

4 / 4

Pixabay

No svaigiem dārzeņiem svētku atslodzei var pagatavot dārzeņu čipsus!

Nepieciešams:
Bietes
Pastinaks
Burkāni
Jūras sāls pēc garšas
Olīveļļa

Mērcei:
Krēmsiers 250ml
Zilais siers 100g
Piens 10ml

Pagatavošana

  • Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
  • Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
  • Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
  • Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
  • Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
  • Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu.
  • Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.
Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Aiznest valdībai viņiem visu laiku ir par maz jo nepārtraukti palielina sev algas

2.janvāris 2021 Atbildēt

Kukurūzu var ēst divreiz, izvelk no sūdu poda, noskalo un vico atkal žaunās iekšā.....!!!!

10.janvāris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija