Eksperiments: kā bez miltiem pagatavot picu?

Eksperiments 16.janvāris 2021
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Pica ir gardums, kuram daudzi nespēj turēties pretī, taču tā īstā, klasiskā pica nepavisam neietilpst veselīga dzīvesveida rāmjos. Drīzāk jāsaka - neietilpa.

Veselīga dzīvesveida piekritēji ir izdomājuši daudz recepšu, lai picu padarītu par gardu un galvenais - veselīgu maltīti.

Izmēģinām vienu no tām, proti, veidosim picu, kuras pamatā ir puķkāposti nevis milti.

Nepieciešams: pamatnei divas nelielas krūzes sarīvētu, svaigu puķkāpostu, divas krūzes sarīvēta siera, divas olas, garšvielas pēc vēlēšanās. Pašai picai - tomātu mērce/pasta, sēnes, dārzeņi.

Pagatvošanas gaita: svaigu, sarīvētu puķkāpostu savieno ar sieru un olām, izveido vienadību masu, ko liek uz cepamā papīra un cepeškrāsnī uz 10 - 15 minūtēm. Pa to laiku sagriež picai nepieciešamās sastāvdaļas: šajā gadījumā - svaigi šampinjoni, paprika, tomāti, sarīvē sieru.

nra

nra

Kad pamatne kļuvusi brūna, iesmērē to ar tomātu pastu vai mērci, liek virsū sagrieztās sastāvdaļas un atkal cepeškrāsnī uz 10 - 15 minūtēm.

nra

Secinājums: liels pārsteigums par rezultātu, ka pica tiešām iznāca garda. Tā būs lieliska alternatīva klasiskajai picai. Jāpiebilst, ka puķkāpostu garša praktiski nav jūtama.

Lai labi garšo!

nra

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija