EKSPERIMENTS: pārbaudām, vai strādā internetā populāri telefona maciņa tīrīšanas triki

Eksperiments 10.aprīlis 2021
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Ar caurspīdīgu vai viegli tonētu telefona vāciņu ir viena nelaime - tas ar laiku kļūst dzeltens. Tāpēc nolēmām izmēģināt trīs internetā populārus tā tīrīšanas trikus - ar sodu un "Coca Cola" dzērienu, zobu pastu un galda etiķi.

Internetā publiskotajos video parādīts, ka šie līdzekļi spēj efektīvi palīdzēt vāciņam kļūt atkal tīram. Nolēmām izmēģināt.

Šādi izskatās vāciņš pirms tīrīšanas.

Lifehacks

Lifehacks

1. Ar sodu un "Coca cola"

Paņēmiens būtībā vienkāršs. Ievieto bļodā vāciņu un to apber ar sodu. Tad pārlej ar dzērienu. Tad ņem talkā zobu birsti un noberž netīrumus. Pēc tam maciņu noskalo ar ūdeni.

Lifehacks

Lifehacks

SECINĀJUMS: lai gan no putošanas procesa, sodai pārlejot dzērienu, šķita, ka tiešām rezultāts būs labs, kādu laiku tīrot vāciņu ar zobu pastu un atkārtoti mērcējot gan dzērienā, gan tam pievienojot vēl sodas, netika gūts gaidītais rezultāts. Lai gan tīrāks, vāciņš joprojām ir diezgan tumšs.

Lifehacks

2. Ar zobu pastu

Pēc pirmā eksperimenta rezultāta tika nolemts pamēģināt maciņu notīrīt ar zobu pastu.

Lifehacks

Uz maciņa virsmas uzklāj zobu pastu un ar zobu birstes palīdzību maciņu berzē. Tad to noskalo ar tīru ūdeni.

Lifehacks

SECINĀJUMS: ņemot vērā, ka jau iepriekš maciņš bija tīrīts, šķita, ka šoreiz efektam jābūt jau pamanāmākam, taču arī šis tīrīšanas triks lika vilties. Joprojām vāciņš saglabāja netīri dzelteno nokrāsu.

Lifehacks

3. Ar galda etiķi

Kā trešā metode izvēlēts galda etiķis. Ņemot talkā vatīti, ar etiķi tika tīrīts maciņš. Beigās tas noskalots ar ūdeni.

Lifehacks

SECINĀJUMS: pēc tīrīšanas ar etiķi maciņš kļuva ievērojami tīrāks un gaišāks. Tomēr jāņem vērā, ka iepriekš tas jau divas reizes tika tīrīts ar divām dažādām metodēm.

Lifehacks

KOPSAVILKUMS: papētot internetā, iespējams atrast vairākus veidus, kā notīrīt telefona maciņu. Jāteic, ka neviens no izmantotajiem variantiem nesniedza izcilu rezultātu, tomēr jāņem arī vērā, ka vāciņš ir lietots vairākus gadus un, iespējams, tas apgrūtina tīrīšanas metožu iedarbību.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija