Eksperiments: kā mājas apstākļos pārbaudīt pārtikas produktu kvalitāti

Eksperiments 17.aprīlis
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Viktorija Gabrjuna
 
Arvien vairāk cilvēku cenšas piedomāt pie tā, ko, vienkāršiem vārdiem sakot, liek mutē. Pārtikas produktu kvalitāte ir ļoti aktuāls jautājums. Protams, varam uzticēties ražotājam, cītīgi lasīt produkta sastāvu, bet, kā izrādās, produktu kvalitāti varam pārbaudīt arī mājās.

Internetā ir aprakstīts par daudz dažādiem veidiem, kā mājās pārbaudīt viena vai otra produkta kvalitāti.

Eksperimentā pārbaudījām kvalitāti desai (šī produkta kvalitāti var noteikt ar degvīnu) un sviestam (kura kvalitāti var noteikt ar karstu ūdeni).

Eksperimentam nepieciešams: desas gabaliņš, neliels daudzums degvīna, sviesta gabaliņš un karsts ūdens. Protams, arī trauki, kuros veikt eksperimentu.

1. Vai desa ir kvalitatīva?

Kā izrādās, desas kvalitāti varot noteikt, gabaliņu produkta ieliekot degvīnā un paturot piecas minūtes. Ja degvīns iekrāsojas, tad desai pievienotas krāsvielas.

Mūsu eksperimenta gadījumā desa izrādījās ne tikai garšīga, bet arī kvalitatīva, jo degvīns krāsu nemainīja.

nra

2. Vai sviests ir kvalitatīvs?

Lai pārbaudītu sviesta kvalitāti, tā gabaliņš jāieliek tikko uzvārītā ūdenī. Kvalitatīvs sviests izkusīs acu priekšā vienmērīgi, nekvalitatīvs - sadalīsies gabalos.

Mūsu eksperimenta gadījumā sviests izrādījās kvalitatīvs, tas izkusa ātri un vienmērīgi.

nra

nra

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija