Vajadzēs:
- 200 gramus dzērveņu;
- 2 krūzes cukura;
- 400 mililitrus ūdens;
- pūdercukuru.
Process:
Vispirms aukstā ūdenī noskalo dzērvenes.
Katlā ielej 400 mililitrus ūdens un tam pievieno 2 glāzes cukura. Katlu liek vārīties. Kad ūdens sāk uzmest pirmos burbuļus, katlu ņem nost no uguns.
Katlā ieber dzērvenes.
Dzērvenes šķidrumā ievieto noslēdzamā traukā. Tā kā izmantoju katlu ar vāku, tad atstāju dzērvenes mērcēties katlā.
Trauku ievieto uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā dzērvenes nokāš.
Uz šķīvja izber pūdercukuru un tajā apviļā dzērvenes, kuras sīrupā kļuvušas lipīgas. Dzērvenes ievieto glītā trauciņā un patur ledusskapī.
Šī būs ne tikai garda uzkoda, bet arī lielisks dekors svētku kūkām.
Secinājumi:
- Protams, vizuālā izskata ziņā rezultāts krasi atšķiras no veikalā pirktajām, bet tas bija gaidāms.
- Dzērvenes rezultātā iznāca ļoti saldas. Tas gan šķita pluss, jo šādi tās eksperimenta veicējai garšo labāk.
- Pagatavošanas process nav sarežģīts, tomēr nedaudz laikietilpīgs, jo ērtāk ir katru dzērveni atsevišķi apviļāt pūdercukurā, citādi viss salīp. Taču rezultāts ir ļoti gards.
Komentē