EKSPERIMENTS: dekori māmiņdienai no vecas tējas servīzes

Eksperiments 9.maijs 2021
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Vecmāmiņas servīzes, protams, ir ļoti vērtīgas, taču, kad to ir lērums un saproti, ka sekcijā sāk kļūt par šauru, no tām iespējams radīt arī skaistu dekoru vai noformējumu.
Vienmēr laba ideja būs tējas ballīte, kad tasītes un tējkanniņas vari piepildīt ar ziediem, pērlēm vai citiem elementiem noskaņas radīšanai. Tasītes var pārtapt par svečturiem vai saldumu trauciņiem. Jāļauj tikai fantāzijai vaļu un iedvesmu var rast arī interneta dzīlēs.

Šoreiz uzmanību piesaistīja kāds internetā uziets dekors, kad tasīte un apakštasīte pārvērstas par ziedu oāzi. Nolēmu izmēģināt un rezultātā pat tapa divi šādi dekori.

Vajadzēs (vienam dekoram):

  • tējas tasi un apakštasīti;
  • karoti vai dakšu;
  • dažādus dekorus (mākslīgos vai sausos ziedus, var izmantot Ziemassvētku eglītes rotājumus, pērles, lina auduma elementus, lentas utt.);
  • karstās līmes pistoli un līmi.

Lifehacks

Process:

Vispirms nedaudz ieloka karotes vai dakšas apakšējo daļu, lai izveidotos tāds kā kausiņš. Tas nedrīkst būt pārāk lēzens, jo tad dekors gāzīsies tasītes svara dēļ.

Ar karstās līmes palīdzību karotes vai dakšas apakšējo daļu kārtīgi piestiprina pie apakštasītes un pagaida, kamēr līme atdziest un sakalst.

Tad ar līmes palīdzību pie kāta augšdaļā piestiprina tasīti, karotes kātu ievietojot krūzītes iekšpusē (skatīt attēlus). Patur krūzīti, kamēr līme atdziest un sakalst.

Lifehacks

Lifehacks

Kad pamata konstrukcija izveidota, uz apakštasītes izvieto rotāšanas elementus, kurus piestprina ar karsto līmi. Kārtīgi aplīmē arī karotes kātu, lai tas nebūtu redzams. Eksperimentā izmantoti mākslīgie ziedi, rafijs, Ziemassvētku rotājumi un maisu audums.

Lifehacks

Lifehacks

Rezultāts un secinājumi: process ir interesants un radošs. Pats svarīgākais ir piestiprināt krūzītes daļu tā, lai dekors negāztos tās svara dēļ. Ziedu un elementu izkārtošanas variācijas ir atkarīgas tikai no fantāzijas un mājās pieejamajiem vai izvēlētājiem elementiem.

Šādu dekoru var izmantot gan galda noformējumā, gan kā interjera dizaina elementu, gan pasniegt kā īpašu un skaistu dāvanu.

Lifehacks

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija