Eksperiments: pārbaudām, cik efektīvs ir populārs dabīgais pretodu līdzeklis

Eksperiments 19.jūnijs 2021
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Šogad jau tikām brīdināti - pēc mitrā pavasara jūnijā gaidāma pamatīga odu sezona. Turklāt jau aiz stūra ir Jāņi, kad negribas, lai svētku sajūtu bojātu cīniņš ar uzmācīgajiem odiem.

Kamēr veikalos iespējams iegādāties dažnedažādus aerosolus un sveces odu atbaidīšanai, ir arī vairāki dabīgie līdzekļi pret tiem. Piemēram, kolēģe iesaka izmantot lupstāju - saberžot lupstāja lapiņas un kātiņus, iespējams iegūt sulu, ar kuru ieziežot ādu, var nedaudz atbaidīt uzbāzīgās mušas un odus.

Taču, ja negribas ziesties, iespējams izmantot arī vizuāli pievilcīgākas metodes. Šoreiz uzmanību pievērsa internetā populāritāti guvusī metode ar citronā saspraustām krustnagliņām. Odiem nepatīkot citrona un krustnagliņu aromāta apvienojums, kamēr mums šis salikums ir tīri patīkams. Šī esot laba metode, ko izmantot naktī - jānoliek šāds citrons ar krustnagliņām pie gultas. Turklāt citrona aromāts arī palīdzot miegam.

Eskperimenta ietvaros gan mēģinājām pārbaudīt šī līdzekļa efektivitāti dārza piknika laikā.

Vajadzēs: citronu, krustnagliņas.

Lifehacks

Process pavisam vienkāršs - pārgriež citronu uz pusēm un tajā sasprauž krustnagliņas.

Lifehacks

Eksperimenta gaita: vakarā pēc pulksten 20.00, kad odi ir sarosījušies, baudījām vakariņas terasē, kur uz galda malā novietoti tika citroni. Jāatzīmē,ka nekādi citi pretodu līdzekļi netika izmantoti.

Kādu brīdi varēja manīt, ka odi ir blakus, taču neviens neuzmācās. Pēc kāda brītiņa viens tomēr pamanījās nosēsties uz kājas. Nolēmu novietot citronus galda vidū. Lai gan odi bija manāmi riņķojam galda tuvumā, tie neuzbāzās un tikai retais pietuvojās vakariņotājiem.

Lifehacks

Seciājumi: lai gan rezultāti nav viennozīmīgi, jo, kamēr nevar noliegt, ka vakaru nebojāja uzbāzīgu odu spiets, kas neļautu mierīgi atpūsties, tomēr ik pa laikam kāds knislis pietuvojās.

Taču jāatzīst, ka šāds pretodu līdzeklis, atšķirībā no svecēm un aerosoliem, ir patīkamāks gan degunam, gan skatam. Šādu pretodu līdzekli var izmantot arī kā dekoru galda noformējumam.

Rezultātā secinājām, ka, lai gan šis noteikti nav 100% efektīvs līdzeklis pret odiem, tas tomēr savā ziņā darbojās ļoti labi.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija