EKSPERIMETS: izmēģinām, vai ķiploks palīdz notīrīt netīrumus no baltiem apaviem

Eksperiments 3.jūlijs 2021
 
pexels.com
Anete Ošleja
 
Balti apavi ir skaisti līdz brīdim, kad tie vairs nav tik balti. Visiem, kuriem kaut reizi ir bijušas baltas kediņas zina, ka tām ir nepieciešama īpaša kopšana, lai tās vienmēr izskatītos skaistas un jaunas. Tomēr saglabāt "tīro baltumu" nav viegli. Manuprāt, kediņas ir perfekti baltas līdz pirmajam brīdim, kad tās tiek uzvilktas.

Veikalos ir pieejami daudz dažādi apavu kopšanas līdzekļi, kas sola palīdzēt atgūt apaviem mirdzošo baltumu. Esmu izmēģinājusi vairākus no tiem, sākot ar salvetēm, beidzot ar krēmu, kas vienkārši aizkrāso netīro kedas vietu ar baltu krāsu.

Internetā var atrast dažādus padomus, kā ar mājās pieejamajiem produktiem, iespējams, var padarīt atkal baltās kediņas tik tiešām baltas, nevis viegli pelēkas.

Šoreiz nolēmu izmēģināt, vai ar ķiploka palīdzību ir iespējams notīrīt kedas apakšējo daļu, zoli, kas visbiežāk visvairāk ciešs un tās mirdzošo baltumu ir grūti saglabāt.

Vajadzēs: netīra keda, ķiploks, nazis, papīra dvielis vai salvete.

Lifehacks.lv

Process ir pavisam vienkāršs. Nepieciešams ar nazi nogriezt ķiploka augšējo daļu.

Kad tas ir izdarīt, jāņem netīrais apavs un ķiploks jāberzē gar netīro zoli.

Pēc ilgākas apava tīrīšanas ar ķiploku, sapratu, ka īsti šāda metode neder. Video pamācībā bija parādīts, ka nepieciešams nogriezt vien ķiploka augšadaļu un būs pavisam viegli notīrīt netīro kedu. Tomēr realitātē tas bija visai sarežģīti, tāpēc paņēmu atsevišķu ķiploka daiviņu un turpināju procesu. Tā bija daudz vieglāk piekļūt netīrajai vietai.

Pēc vairāku minūšu ilgas tīrīšanas rezultāts sanāca šāds.

Lifehacks.lv

Noslaukot apavu no ķiploka sulas un netīrumiem, papīra dvielis bija netīrs. Vietām, kur netīrumi nebija tik ļoti "iesēdušies", tik tiešām keda bija tīrāka. Tomēr vietā, kur netīrumi bija visvairāk, ķiploks nespēja līdzēt.

Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • Šāda apavu tīrīšanas metode var palīdzēt, ja apavs ir viegli netīrs ar smiltīm vai dubļiem;
  • Tie netīrumi, kuri būs "iesēdušies" tiem šāda metode nepalīdzēs;
  • Liels mīnuss, manuprāt, ir tas, ka pēc šādas apavu tīrīšanas visticamākais kādu laiku smaržosiet pēc ķiplokiem;
  • Tā kā ķiploks nenotīrija visus uz apava esošos netīrumus, tad es šādu metodi neieteiktu citiem, jo to, ko notīrīja ķiploks, visticamākais būtu paveikusi arī mitra lupatiņa.

Ieteikums: kā es tīru baltos apavus?

Sākotnēji baltos apavus notīru ar mitru lupatiņu. Tādējādi notīrās dubļi, smilti, putekļi. Pēc tam atšķirībā no tā, cik netīri ir apavi, man ir divas veicamās alternatīvas. Ja apavi ir ļoti netīri es tos lieku veļas mazgājamajā mašīnā un izmazgāju. Tomēr, ja apavi ir viegli netīri, ņemu palīgā veikalā nopērkamo "apavu krāsu", kas ir domāta tieši šādiem gadījumiem.

Šāda tautas metode - ķiploks, man īsti negāja pie sirds. Tomēr ja vēlies dabisku līdzekli un nekas nav pret aromātu, kas saglabāsies vēl kādu laiku pēc tīrīšanas, vari droši paeksperimentēt! Lai veicas!

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija