EKSPERIMENTS: kraušķīgie makaroni jeb pastas čipsi

Eksperiments 7.augusts 2021
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Sociālajā medijā "TikTok" arvien lielāku uzmanību izpelnās video, kur aktīvie medija lietotāji dalās ar kādu pavisam neparastu recepti - makaronu kraukšķiem jeb čipsiem.

Veikalos jau sen ir iespējams iegādāties dažādas kartupeļu čipsu alternatīvas. Tomēr tās visbiežāk ir veidotas no dārzeņiem. Man šis, makaronu čipsi, bija, kas pavisam jauns un neparasts. Tā kā sociālo mediju satura lietotāji ar sajūsmu stāstīja par jaunatklāto recepti, izlēmu pamēģināt.

Izrādās to pagatavošana ir pavisam vienkārša. Lai pagatavotu makaronu kraukšķus nav nepieciešamas lielas izmaksas un daudz darba.

Lai pagatavotu makaronu čipsus nepieciešami: makaroni, katliņš ar ūdeni, olīveļļa, garšvielas (pēc izvēles), siers.

Pagatavošanas process ir pavisam vienkāršs.

Sākotnēji nepieciešams izvārīt makaronus. Tā kā šis ir eksperiments un nav zināms, kāds būs rezultāts, izlēmu pagatavot aptuveni vienu glāzi ar makaroniem.

Lifehacks.lv

Kad makaroni ir mīksti, tos nokāš caurdurī un ieliek bļodā. Tiem pārlej pāri olīveļļu, uzber sieru un garšvielas.

Lifehacks.lv

Tā kā nevienā receptē nebija minēts, cik daudz nepieciešams pievienot olīveļļu,sieru un kādas tieši garšvielas, tad es to darīju pēc saviem ieskatiem.

Lifehacks.lv

Lai makaronu čipsi būtu gardāki es no garšvielām izvēlējos pievienot mazliet sāli, maltos melnos piparus, persilādi un zaļo sāli, kas ir tā pati sāls, bet ar garšaugiem.

Lai pagatavotu kraukšķīgos čipsus ir divi varinati. Viens - izmantot karstā gaisa friteri jeb air fryer. Otrs - izmantot cepeškrāsni.

Tā kā man mājās nav karstā gaisa friteris, es izmantoju cepeškrāsni. Uzbēru uz cepamās pannas makaronus, ieliku uz 200 grādiem sakarsētā krāsni un atstāju tos cepties 25 minūtes. Tā vismaz vēstīja recepte. Savukārt tie, kuriem ir mājās air fryer, makaronu čipsi ir jācep 200 grādos, 10 minūtes.

Lifehacks.lv

Tas arī viss! "TikTok" recepšu autori aicina šos čipsus baudīt ar pašgatavotu piedevu mērcīti.

Lifehacks.lv

Secinājumi:

  1. Recepte ir ļoti viegla un neprasa lielas izmaksas, daudz sastāvdaļu. Tas ir ļoti pozitīvi;
  2. Šādus čipsus ir iespējams pagatavot pēc savas sirds patikas, pievienojot savas mīļākās garšvielas, tādējādi izvēlēties perfektāko garšu sev;
  3. Receptē jau bija minēts, ka cepot cepeškrāsnī šos čipsus, tie var nebūt tik kraukšķīgī, kā karstā gaisa friterī. Tā arī bija. Daži no čipsiem bija patiešām kraušķīgi, savukārt lielākā daļa bija vidēji cieti, mazliet "gumijoti";
  4. Lai čipsi būtu kraukšķīgāki, iespējams, būtu nepieciešams palielināt grādus cepeškrāsnī, vai cept tos ilgāk;
  5. Šī nebūs visai veselīga čipsu alternatīva;
  6. Ja ir apnikuši ierastie sāļie našķi, šī ir interesanta lieta, ko pamēģināt. Tomēr šie makarona čipsi nebūs viens no maniem iecienītākajiem našķiem/uzkodām.

Interesanti būtu salīdzināt, kā tieši atšķiras šo čipsu struktūra, cepot krāsnī un karstā gaisa friterī. Visticamākais, ka ar air fryer čipsi būtu sanākuši labāk.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija