Kā pagatvot kafiju ar piena putām bez kafijas automāta?

Eksperiments 4.septembris 2021
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Tase gardas kafijas ir ikdienas rituāls daudziem cilvēkiem. Kas tik laika gaitā nav izdomāts, lai pagatvotu kafijas dzērienu. Sākot no tā, ka vienu, divas karotes maltas vai šķīstošas kafijas aplejam ar karstu ūdeni un beidzot ar visdažādākajiem kafijas automātiem, kafijas kapsulām ar dažādām garšām un piena putotājiem, lai iegūtu to ideālo dzērienu. Taču tas, ka "pie rokas" nav kafijas automāta vai piena putotāja, nenozīmē, ka vienīgais variants ir melna kafija.

Lai gan daļa cilvēku nekad un ne pret ko nemainītu krūzi savas gardās melnās kafijas, tik pat liela daļa iecienījusi, piemēram, baltu kafiju, kafiju latte vai kafiju ar piena putām.

Eksperimenta nolūkos nolemts izmēģināt, vai mājas apstākļos, varam pagatvot kafiju ar piena putām.

Lai mājas apstākļos pagatavotu kafiju ar piena putām, talkā tiek ņemta kāda interneta dzīlēs atrasta pamācība. Galvenā ideja - pienu sakarsē mikroviļņu krāsnī.

Eksperimenta gaita:

Burkā vai traukā ar vāku (tādā, kuru var likt mikroviļņu krāsnī) līdz pusei ielej pienu, uzliek vāku un pamatīgi sakrata. Tad uz 30 sekundēm ieliek mirkoviļņu krāsnī, izņem ārā, noņem vāku un ieliek vēl uz 30 sekundēm. Un piena putas ir gatavas! Atliek vien tās pievienot kafijai.

nra

nra

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija