EKSPERIMENTS: Auduma ķirbji no novalkāta apģērba

Eksperiments 25.septembris 2021
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Rudens ir klāt un pēc karstās vasaras gribas to akcentēt arī istabas dekoros. Nolēmu izmēģināt pašas spēkiem radīt auduma ķirbīšus, kurus izmitināt uz palodzes un plauktiem.
Protams, autentiski ir auduma ķirbjiem izvēlēties oranžu, brūnu vai baltu audumu, taču ņemot vērā mājās valdošās krāsas un iekārtojumu, izlēmu par labu melnai un vecīgi rozā krāsai. Turklāt arī novalkātie džemperi spēlēja savu lomu.

Šūšanas process ir gana vienkāršs, lai to varētu paveikt arī pilnīgs iesācējs. Turklāt šādus ķirbjus var radīt kopā ar bērniem.

Vajadzēs:

  • džemperis, bikses vai blūze, vēlam no staipīga audumu (krāsa pēc izvēles vai iespējām);
  • koka zari;
  • adata un diegs (diegam vēlams jābūt tajā pašā krāsā, kādā ir audums);
  • karstās līmes pistole un līme.

Process:

Vispirms nogriež posmu no džempera piedurknes.

Lifehacks

Izgriez nogriezto piedurknes posmu uz kreiso pusi. Ņem adatu un diegu un šuj ar pagaidu dūrienu - vienādā garumā izvelk taisnus valdziņus gar auduma malu. Pēc tam ar pavedienu savelk audumu kopā.

Lifehacks

Tad izgriež audumu uz otru pusi un tādā pašā veidā ar adatu izver diegu gar otru posma malu, taču to nesavelk. Pa atstāto caurumu piepilda vidu ar audumu. Eksperimentā pildījumam tika izmantoti atgriezumi no izmantotā apģērba, taču vidu var pildīt arī ar vati vai, piemēram, rīsiem.

Lifehacks

Kad ķirbja vidus piepildīts, savelk diegu un nosien mezglu. Tad ar šķēru palīdzību galu iespiež viducī un, ja paliek caurums, to aizšuj.

Garā adatā iever diegu, kas ir tādā pašā krāsā kā ķirbja audums. Adatu izvelk cauri ķirbja centram un apmetot diegu ap ķirbja malu, atkal izdur caur centru. Tādejādi malās tiek veidotas ķirbjiem raksturīgās rievas. Ja audums ir labi savilcies, tad patiesībā var arī šo soli neveikt.

Lifehacks

Ar rokām izkārto ķirbja pildījumu, lai galarezultāts iegūtu atbisltošāku formu.

Ņem karstās līmes pistoli ar līmi un augšdaļā ar tās palīdzību piestiprina koka zariņu.

Lifehacks

Secinājumi: gala rezultāts ir dezgan iepriecinošs - tagad auduma ķirbji atraduši savu vietu uz palodzes ēdamistabā un papildina televizora galdiņu. Protams, autentiskāk būtu izvēlēties krāsu, kas vairāk atbilst šo ogu dabiskajai krāsai, taču var arī izpusties un pielāgot šos dekorus interjera dizainam.

Lifehacks

Process ir pietiekami vienkāršs, lai pēc pirmā mēģinājuma pārējie ķirbji rastos jau diezgan ātri. Ķirbju kātiem var izmantot arī īsto ķirbju kātus, ja tādi ir pieejami, kurus gan ieteicams vispirms kaltēt.

Lifehacks

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Lieliska ideja! Būs jāizmēģina.

25.septembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija