EKSPERIMENTS: Kā izcept smalkmaizītes ķirbju formā

Eksperiments 30.oktobris 2021
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Šajā nedēļas nogalē pasaulē tiek atzīmēts Halovīns un tam par godu nolēmām izmēģināt veidu, kā pagatavot smalkmaizītes ķirbja formā.

Eksperimentam nepieciešams: rauga mīkla, diegs, ola, cepeškrāsns, saldie salmiņi.

Eksperimentā smalkmaizītes ceptas no mīklas, kurai nepieciešams: 0,5 litri piena, 250 grami margarīna, 2 ēdamkarotes cukura, 1/2 ēdamkarote sāls, 1 kilograms miltu (klasiski tiek izmantoti baltie kviešu milti, bet eksperimentam izvēlēti pilngraudu kviešu milti, kas maina arī smalkmaizīšu vizuālo izskatu krāsas ziņā), viena paciņa sausā rauga (smalks), 1/3 glāze eļļas, kardamons garšai.

Uz lēnas uguns liek katlu, kurā ievieto margarīnu, pienu, cukuru un sāli. Kad margarīns izkusis, katlu noņem no uguns un saturam pievieno miltus, sauso raugu, kardemonu, eļļu. Visu samaisa un ļauj, lai mīkla uzrūgst.

Iespējams izmantot arī veikalā pirktu rauga mīklu.

Lifehacks

Eksperimenta gaita:

Kad mīkla uzrūgusi, to kārtīgi izmīca un izlīdzina ar rulli. Tad veido mīklas bumbas, kuras vēlāk pārstaps "ķirbjos". Eksperimentā kā pildījums smalkamaizītēm izvēlēta šokolāde, bet šeit ir daudz iespēju - ievārījums, gaļa, siers utt.

No izrullētās mīklas ar krūzes palīdzību izveido apļus, kuru centrā ievieto šokolādi. Tad mīklu savirpina bumbiņā.

Lifehacks

Ņem talkā diegu (vislabāk izvēlēties pārtikas diegu) un ar to krusteniski pārsien izveidoto mīklas bumbiņu.

Lifehacks

Smalkmaizīšu "ķirbjus" novieto uz ar cepamo papīru izklāpatas pannas un apsmērē ar sakultu olu. Tad liek krāsnī 180 līdz 200 grādos uz 15 līdz 20 minūtēm.

Lifehacks

Kad smalkmaizītes izcepušās, ar koka izbulīti aizķer diegu un ar nelielām šķērēm to pārgriež. Tas viegli padodas un to ir diezgan vienkārši izvilkt no izceptās maizītes.

Lifehacks

Smalkmaizītes centrā ievieto nelielu saldā salmiņa gabaliņu, kas kalpos par "ķirbja" kātiņu.

Lifehacks

Secinājums: Šis ir ļoti vienkāršs veids, kā panākt rudens un Halovīna svētku noskaņu mājās. Šādas smalkmaizītes noteikti ies pie sirds bērniem, turklāt tās var gatavot visa ģimene kopā. Process nav sarežģīts un ir daudz iespēju improvizācijai.

Lifehacks

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija