EKSPERIMENTS: Kā mājās pagatavot karstās šokolādes karotīti

Eksperiments 11.decembris 2021
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Kas ir tās garšas un smaržas, kuras piestāv ziemai, Ziemassvētkiem? Mandarīni, piparkūkas, karstvīns un aromātisks kakao! Šoreiz nolēmu izmēģināt pagatavot šokolādes kakao!

Internetā pieejamas ļoti daudz un dažādas receptes, kā mājās pagatavot kakao.

Bieži vien Ziemassvētku tirdziņos esmu redzējus, ka var iegādāties karstās šokolādes karotītes jeb kociņus.

Kas tas ir? Koka karotītes galā atrodas apaļa vai kvadrāta formas šokolāde, kura ir "izdekorēta" ar dažādām piedevām, kas dzērienu padara gardāku.

Reiz esmu tādu dzērienu pagaršojusi. Tāpēc nolēmu pamēģināt to pagatavot pati. Izrādās, ka tas ir pavisam vienkārši!

Lai pagatavotu karstās šokolādes karotīti nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas - šokolāde un piedevas jeb dekori, piemēram, mazie zefīriņi.

Es karstās šokolādes karotītes pagatavošanā izmantoju melno un piena šokolādi, mazos zefīriņus, sasmalcinātas piparmētru ledenes.

Šī ir ļoti laba recepte, jo varat izmantot to, kas jums labāk garšo. Negaršo melnā šokolāde? Izmantojiet balto. Nepatīk mazo zefīriņu garša? Izmantojie ledenes, īrisa konfektes vai pat sāli.

Kā pagatavot karstās šokolādes karotīti?

Lifehacks.lv

Sākotnēji nepieciešams ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausēt šokolādi.

Pēc tam izkausēto šokolādi nepieciešams ieliet trauciņos. Receptē, kuru es aplūkoju, tika izmantoti pavisam mazie jogurta trauciņi. Es izlēmu izmantot ledus trauciņus. Protams, izmantojot jorgurta trauciņus, šokolādes karotīte izdosies daudz lielāka.

Tātād, kad šokolāde izkausēta un ielieta trauciņos, pa virsu uzberiet izvēlētos dekorus. Es lielākoties izmantoju mazos zefīriņus. Uz diviem šokolādes kvadrātiņiem uzbēru virsū piparmētru ledenes.

Lifehacks.lv

Pēc tam katrā trauciņā ielieciet pa koka karotītei vai irbulītim. Manas koka karotītes bija par lielu šiem trauciņiem, tāpēc es ar šķērēm nogriezu nost pašu karotītes "kausiņu" un tās spalu pārgriezu uz pusēm.

Tagad atliek vien gaidīt, kad šokolāde sacietēs.

Lifehacks.lv

Kad šokolāde sacietējusi, uzvāriet uz plīts pienu. Pēc tam pienā ielieciet vienu kvadrātiņu, masiet kamēr šokolāde izkūst. Dzēriens būs debešķīgs!

Secinājumi:

  1. Ja jums garšo ļoti saldi dzērieni, tad jums būtu nepieciešams šo karsto šokolades karotīti taisīt jogurta trauciņā. Uz vienu krūzi piena man pietika ar vienu šādu karotīti, taču tāpat likās, ka dzēriens ir ļoti salds.
  2. Šāda kakao pagatavošana ir ļoti vienkārša un pats galvenais, ka dod brīvu vaļu iztēlei, apvienojot visdažādākās garšas.
  3. Šādas karstās šokolāde karotītes var būt lieliska Ziemassvētku dāvana saldummīļiem. Nepieciešams vien skaisti iesaiņot.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija