Eksperiments: kā vienkāršu kakao dzērienu padarīt neparastu

Eksperiments 25.decembris 2021
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Starp tējām, kafiju un karstvīnu Ziemassvētku laikā lieliski iederas arī karstais dzēriens, kas pagatavots no kakao. Taču te stāsts nav par kakao, kas apliets ar karstu ūdeni vai pienu.
Jaunu ziemas dzērienu garšu meklējumos nejauši uzdūros uztura trenera Mārtiņa Bidiņa ziemas dzēriena receptei, kur galvenā sastāvdaļa ir kakao, taču tajā ir arī dateles, kokosriekstu eļļa un pat želatīns. Izklausās interesanti, vai ne?
Nepieciešams: 2 tējkarotes kakao pulvera, ūdens, 3 dateles, 1 tējkarote kokosriekstu eļļas, 1 tējkarote želatīna.

nra

Pagatavošana:
Kakao aplej ar tikko vārītu ūdeni, samaisi un atstāj nedaudz atdzist. Pēc tam krūzes saturu pārlej blenderī, pievieno dateles, kokosriekstu eļļu un kārtīgi sablenderē, līdz dateles izšķīdušas. Pievieno želatīnu, turpini blendēt apmēram 10 sekundes. Un dzēriens gatavs!

nra

Secinājums: šim dzērienam noteikti ir daudz priekšrocību. Pirmkārt, tas ir ļoti viegli pagatavojams. Otrkārt, priecē doma, ka dzēriens pagatavots no īsta kakao, nevis no veikalā nopērkamajamiem saldajiem kakao dzēriena pulveriem. Treškārt, tiešām patīkami pārsteidza dzēriena garša un konsistence. Tas ir salds, tumīgs un tā putu kārtiņa, kas veidojas, ir lieliska!

nra

Interesanti, ka ar šo kakao dzēriena recepti var "spēlēties", kā viens sirds kāro, mainot un dažādojot sastāvdaļas.
Ko iesaka pats receptes autors:
ūdens vietā vari izmantot pienu, tai skaitā, augu pienu, dateļu vietā vari pievienot medu, kļavu sīrupu vai citu saldinātāju (bezkaloriju saldinātājus es neiesaku), eļļu vari aizstāt ar sviestu/Gī sviestu, vai arī nepievienot vispār, ja ūdens vietā izmanto pienu, Tu vari pievienot nedaudz sāls, kanēli, kardamonu, vaniļas ekstraktu.

nra

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija