EKSPERIMENTS: ēdamais zefīru "slaims"

Eksperiments 8.janvāris
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Šo našķi varētu raksturot ar četriem vārdiem - salds, lipīgs, viegli pagatavojams.

Kas ir "slaims"? Arvien lielāku popularitāti mūsdienās iegūst rotaļlieta - "slaims". Tā ir staipīga, elastīga masa, ar kuru var izveidot dažādas figūras. To var gan iegādāties veikalos, gan ir pieejamas dažādas receptes, kā šo rotaļlietu pagatavot mājās. Šis "slaims" nav ēdams.

Savukārt "ēdamais slaims" tiek gatavots no dažādiem pārtikas produktiem. Tā nosaukums jau liecina par to, ka tas ir nekaitīgs un ēdams.

Internetā ir pieejamas daudzas un dažādas receptes, lai pagatavotu šo našķi. Es šoreiz izlēmu izmēģināt vienu no vienkāršākajām receptēm.

Mana izvēlētā recepte sastāv vien no trim sastāvdaļām - zefīriem, kukurūzas cietes un olīveļļas.

Lifehacks.lv

Šī "slaima" pagatavošana ir ļoti vienkārša, tā aizņem vien pāris minūtes.

Sākumā nepieciešams izkausēt zefīrus. Receptē bija minēts, ka, lai izkausētu zefīrus, tos nepieciešams ievietot mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Man mājās nav mikroviļņu krāsns, tāpēc es tos izkausēju uz plīts.

Sākumā ielieciet katliņā zefīrus. Es "slaimu" taisīju no 12 zefīriem. Klāt tiem nepieciešams pievienot vienu ēdamkaroti olīveļļas. Pēc tam uz mazas uguns tos ir jākarsē.

Lifehacks.lv

Zefīriem ir nepieciešams izkust. Ik pa laikam tos apmaisiet, lai tie nepiedegtu pie katla dibena.

Lifehacks.lv

Kad zefīri izkusuši, noņemiet katliņu no plīts. Pievienojiet masai klāt vienu ēdamkaroti kukurūzas cietes, samaisiet visu kopā. Jo vairāk cietes pieliksiet, jo stingrāka beigās būs masa.

Lifehacks.lv

Tas arī viss, ēdamais "slaims" ir gatavs!

Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • "Slaims" sanāca ļoti lipīgs un salds;
  • Ja jums mājās ir mikroviļņu krāsns, "slaima" pagatavošana būs daudz ātrāka un mazāk ķēpīga;
  • Tikko pagatavots "slaims" būs karsts, tāpēc ir jābūt uzmanīgiem;
  • Ja jums garšo ļoti saldi saldumi, masai klāt varat pievienot pūdercukuru;
  • Zefīru vietā var izmantot daudz un dažādas citas satāvdaļas. Tomēr vienmēr ir nepieciešams klāt pievienot kukurūzas cieti, lai masa būtu stingrāka.
Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Ceturtdien Kuldīgas RIMI izmeklējos kukurūzas cieti - neatradu.

8.janvāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija