EKSPERIMENTS: Kā radīt dekoratīvas ledus bumbas ar ziediem?

Eksperiments 19.februāris 2022
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Gaidot siltāku laiku un pirmos dārza svētkus, nolēmu izmēģināt veidu, kā izveidot ledus bumbas ar ziediem dzērienu atdzesēšanai.

Interneta dzīlēs uzzietas process šķita ļoti vienkāršs, taču jārēķinās, ka tas aizņem diegan ilgu laiku, tāpēc pie šādu bumbu radīšanas jāķeras jau diennakti iepriekš.

Viss kas nepieciešams: baloni, ziedi, ūdens un saldētava.

Lifehacks

Vispirms izvēlētajiem ziediem nogriež "galviņas". Tad tās ievieto balonā. Šis ir diezgan cimperlīgs process, taču pat tik lielas ziedu galviņas, kādas izmantotas šajā eksperimentā, izdevās tajos ievietot. Lai būtu vieglāk, ieteicams vispirms nogriezt balona šauro galu. Pēc ūdens iepildīšanas to nosien ar auklu.

Tad balonus piepilda ar ūdeni. Kad visi vēlamie baloni šādi piepildīti, tos liek saldētavā.

Lifehacks

Nākamajā dienā raudzīju novērtēt iznākumu. Lai noņemtu balonus no bumbām, ieteicams izmantot cimdus. Ar mazu šķērīšu palīdzību ledus bumbas izdevās ātri atbrīvot no baloniem.

Lifehacks

Nācās gan secināt, ka ūdens kvalitāte nedaudz bojāja ainu, jo bumbas neizdevās tik dzidras, kā vēlētos. Tomēr, ledum kūstot, ziedi kļuva izteiksmīgāki.

Lifehacks

Šis ir interesants veids, kā papildināt galda noformējumu, turklāt, ledum izkūstot, dzērieni atradīsies ūdenī, kurā peldēs ziedi.

Protams, alternatīva ir izmantot ledus formas, kurās ūdenim pievienot ogas, bet šis variants vairāk derēs tieši dzērieniem glāzē.

Lifehacks

Lifehacks

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija