Eksperimenta nolūkos nolēmu pārliecināties, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu, nekaitīgu kūku tikai no trim sastāvdaļām, turklāt bez cepšanas.
Kūkas pagatavošanai nepieciešami vien 170 grami tumšās šokolādes, 375 mililitri kokosriekstu piena un 220 grami auzu pārslu.
Process:
Vispirms uz koka dēlīša ar nazi sasmalcina šokolādi. Šokolādi ievieto atsevišķā bļodā.
Pienu ielej katliņā un liek sildīties uz plīts. Kad piens sāk putot, to ņem nost no uguns.
Pienu pārlej šokolādei un ļauj vienu līdz divas minūtes tai pakust. Tad pienu ar šokolādi samaisa masā līdz šokolāde ir pilnībā izkususi.
Šokolādei un pienam pievieno auzu pārslas un visu kārtīgi samaisa.
Masu ievieto kūkas formā un atstāj istabas temperatūrā trīs līdz četras stundas. Viss- kūka gatava!
Secinājumi:
- pārsteidza tas, cik kūka ir tumīga un garšīga. Ta ir izteikta šokolādes un auzu pārslu garša, turklāt tā nav sausa. Kūku var dekorēt ar kokosriekstu skaidiņām un ogām vai augļiem, kas to lieliski papildina;
- eksperimenta laikā tika precīzi sekots līdzi sastāvdaļu daudzumiem, taču, kausējot šokolādi siltajā pienā, šķita, ka rezultāts ir pārāk ūdeņains, kas radīja bažas, vai kūkai būs nepieciešamā tekstūra. Taču, kad šokolādei un pienam pievienoju auzu pārslas, kūka ieguva nepieciešamo tekstūru;
- kūkai gatavošanas procesā var pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, kokosriekstu skaidiņas vai kādus riekstus, ja vēlas papildināt tās garšu.
Komentē 1
There are lots of food bloggers like this but the best food blog "Oatmeal chocolate cake" is yours. Much thanks for giving me a smart blog.