EKSPERIMENTS: Auzu pārslu šokolādes kūka tikai no trim sastāvdaļām

Eksperiments 26.marts 2022
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!

Eksperimenta nolūkos nolēmu pārliecināties, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu, nekaitīgu kūku tikai no trim sastāvdaļām, turklāt bez cepšanas.

Kūkas pagatavošanai nepieciešami vien 170 grami tumšās šokolādes, 375 mililitri kokosriekstu piena un 220 grami auzu pārslu.

Lifehacks

Process:

Vispirms uz koka dēlīša ar nazi sasmalcina šokolādi. Šokolādi ievieto atsevišķā bļodā.

Lifehacks

Pienu ielej katliņā un liek sildīties uz plīts. Kad piens sāk putot, to ņem nost no uguns.

Lifehacks

Pienu pārlej šokolādei un ļauj vienu līdz divas minūtes tai pakust. Tad pienu ar šokolādi samaisa masā līdz šokolāde ir pilnībā izkususi.

Lifehacks

Šokolādei un pienam pievieno auzu pārslas un visu kārtīgi samaisa.

Lifehacks

Masu ievieto kūkas formā un atstāj istabas temperatūrā trīs līdz četras stundas. Viss- kūka gatava!

Lifehacks

Secinājumi:

  • pārsteidza tas, cik kūka ir tumīga un garšīga. Ta ir izteikta šokolādes un auzu pārslu garša, turklāt tā nav sausa. Kūku var dekorēt ar kokosriekstu skaidiņām un ogām vai augļiem, kas to lieliski papildina;
  • eksperimenta laikā tika precīzi sekots līdzi sastāvdaļu daudzumiem, taču, kausējot šokolādi siltajā pienā, šķita, ka rezultāts ir pārāk ūdeņains, kas radīja bažas, vai kūkai būs nepieciešamā tekstūra. Taču, kad šokolādei un pienam pievienoju auzu pārslas, kūka ieguva nepieciešamo tekstūru;
  • kūkai gatavošanas procesā var pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, kokosriekstu skaidiņas vai kādus riekstus, ja vēlas papildināt tās garšu.

Lifehacks

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

There are lots of food bloggers like this but the best food blog "Oatmeal chocolate cake" is yours. Much thanks for giving me a smart blog.

15.aprīlis 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija