Olas ir īstas brokastu karalienes, tāpēc nolēmām pamēģināt tās pagatavot nedaudz neparastākā veidā - krūzītē un mikroviļņu krāsnī.
Vajadzēs:
- miltus (eksperimentā izmantoti pilngraudu kviešu milti);
- cepampulveri;
- sodu;
- sāli;
- 2 olas;
- pienu;
- eļļu;
- sieru pēc izvēles.
Process:
Krūzē vispirms ieber miltus, cepampulveri, sodu un šķipsniņu sāls. Runājot par proporcijām, šeit ir daudz vietas improvizācijai, jo daudz ir atkarīgs no krūzes lieluma.
Eksperimentā izmantotajā krūzē, kas redzama attēlos, pievienota tējkarote cepampulvera, pustējkarote sodas un šķipsniņa sāls. No sākuma krūzē ievietojām ēdamkaroti miltu, taču, kad vēlāk pievienojām pārējās sastāvdaļas, nācās pievienot vēl miltus, lai iegūtu mīklas masu.
Tad krūzes sastāvam pievieno vienu olu, nedaudz piena (arī tika liets uz izjūtām) un tējkaroti eļļas (eksperimentā izmantota olīveļļa).
Visu samaisa un mīklai pēc izvēles pievieno sieru (var pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, sagrieztus lokus). Vēlreiz samaisa.
Tad mīklas vidū izveido iedobi, kurā iesit olu. Olu pārklāj ar mīklu no malām, lai ola būtu apsegta.
Krūzi liek mikroviļņu krāsnī uz vienu minūti. Ieteicams vērot procesu, jo tiklīdz olas kēkss paceļas, tā būs gatava. Ņemot vērā, ka atšķiras dažādu mikroviļņu krāsns jaudas, iespējams, sildīšanas laiks var samazināties vai palielināties.
Kad kēkss krāsnī ir pacēlies, ņemam ārā un baudām brokastis.
SECINĀJUMI:
- Rezultāts ir garšīgs, bet pats pagatavošanas process - salīdzinoši ātrs un vienkāršs. Iesaku gan labāk izmantot parastos kviešu miltus.
- Šāda kēksa pagatavošanai ir ļoti daudz variāciju, jo var pievienot daudzas papildu sastāvdaļas, piemēram, lokus, tomātu, šķiņķi vai bekonu.
- Šī ir laba recepte, ko var izmantot mājās organizētā brančā, izmantojot skaistas tasītes kā dekoratīvu elementu ēdiena pasniegšanai.
Komentē