EKSPERIMENTS: efektīva metode, kā nospodrināt sudraba galda piederumus

Eksperiments 28.maijs 2022
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Laika gaitā sudraba galda piederumi kļūs neglīti. Tie apsūbē. Vienkārša piederumu mazgāšana ar trauku mazgājamo līdzekli nelīdz. Bet, kā atgūt sudraba galda piederumu mirdzumu, lai no tiem nebūtu jākaunas?

Ikvienam, kuram mājās ir sudraba galda piederumi, var nākties saskarties ar šādu problēmu - nespodrām karotēm, dakšām, nažiem.

Kāpēc sudraba galda piederumi mēdz apsūbēt?

Sudraba (ne tikai galda piederumi, bet arī rotaslietas) laika gaitā var kļūt tumšas - apsūbēt. Šādu sudraba krāsas maiņu veicina dažādi faktori. Piemēram, saskarē ar mitrumu, ar gaisā esošo sērūdeņradi, sēru, sudrablietas lietas var apsūbēt.

Internetā pieejami dažādi padomi, kā cīnīties ar šo problēmu.

Izlēmu pamēģināt, manuprāt, interesantāko un neparastāko metodi. Varu godīgi atklāt, ka sākotnēji likās, ka šī metode diez vai strādās.

Tātad, lai notīrītu savu apsūbējušo sudraba salātu karoti, izmantoju pienu un etiķi.

Lifehacks.lv

Nepieciešams glāzē ieliet pienu un pievienot klāt vienu ēdamkaroti etiķa (1 glāze piena + 1 ēdamkarote etiķa).

Pēc tam šo šķidrumu nepieciešams ieliet trauciņā.

Lifehacks.lv

Kad tas paveikts, trauciņā ieliku sudraba karoti.

Lifehacks.lv

Šajā šķidrumā nepieciešams karoti atstāt uz pusstundu.

Pēc pusstundas karoti nepieciešams nomazgāt siltā ūdenī. Tā arī darīju. Pēc pusstundas novēroju, ka karote tiešam mazliet ir atguvusi savu iepriekšējo izskatu. Tomēr manā gadījumā pusstunda bija par “īsu”. Tāpēc to tur atstāju uz vēl vienu stundu. Kopumā piena-etiķa šķidrumā karoti noturēju pusotru stundu.

Lifehacks.lv

Pēc pusotras stundas rezultāts bija pārsteidzošs. Sudraba karote bija atguvusi savu mirdzumu.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Secinājumi un ieteikumi: Varu atzinīgi vērtēt šo metodi, jo karote tik tiešām atguva savu mirdzumu. Vienīgais, kas nenoritēja pēc “receptes”, bija laika posms, cik ilgi šķidrumā nepieciešams atstāt karoti. Manuprāt, jebkurā gadījumā pusstunda varētu būt par “īsu”. Sudraba karoti pēc izņemšanas no piena-etiķa šķidruma nepieciešams kārtīgi nomazgāt. Sākotnēji var šķist, ka tā nav vēl pietiekami tīra, taču kārtīgi nomazgājot, tā atgūst savu mirdzumu. Šādu sudraba tīrīšanas metodi, visticamāk, var izmantot arī rotaslietu tīrīšanā!




Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija