EKSPERIMENTS: auzu pārslu batoniņi no trim sastāvdaļām

Eksperiments 1.oktobris 2022
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Steidzīgos brīžos, kad nav laika paēst, dažādi batoniņi ir labs "glābējs", lai remdētu izsalkumu. Veikalos pieejams plašs klāsts ar dažādiem batoniņiem. Katra garšas kārpiņas var tikt palutinātas.

Arī es, kad diena ir ļoti aizņemta, nereti mēdzu remdēt izsalkumu ar dažādiem mušļa batoniņiem.

Tie ir ne tikai ļoti gardi, bet arī sātīgi.

Tā kā arī manā iepirkumu groziņā mēdz "ieslīdēt" skaisti iepakotie, gardie, saldie batoniņi, tad nolēmu pamēģināt pagatavot tos pati.

Interneta "dzīlēs" pieejams ļoti plašs klāsts ar dažāda veida receptēm. Sastāvdaļu skaits reizēm tiešām mēdz pārsteigt. Ja vēlamies palutināt sevi, tad ne vienmēr ir nepieciešamas sarežģītas un ļoti bagātas recpetes. Meklējot batoniņa recepti, atradu tādu, kurai nepieciešams tikai trīs sastāvdaļas. Un pats labākais - šie batoniņi nav jācep!

Batoniņu pagatavošanai nepieciešamas vien auzu pārslas, medus un zemesriekstu sviests.

Lifehacks.lv

Receptē nebija norādīts konkrēts sastāvdaļu daudzums. Viss ir jādara uz "aci".

Batoniņu pagatavošanā izmantoju pusotru glāzi auzu pārslu, piecas lielas ēdamkarotes zemesriekstu sviesta un trīs ēdamkarotes medus.

Sākumā nepieciešams medu un zemesriekstu sviestu uzslidīt pannā. Lai tie kļūtu nedaudz šķidrāki.

Lifehacks.lv

To nepieciešams darīt, lai vieglāk būtu iemaisīt iekšā auzu pārslas.

Lifehacks.lv

Pēc tam masu jāievieto traukā. Nepieciešams kārtīgi saspiest/izlīdzināt masu. Es talkā ņēmu glāzi un kārtīgi piespiedu batoniņa masu pie trauka apakšas.

Lifehacks.lv

Batoniņi būs gatavi ēšanai, kad masa ir sacietējusi.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šie batoniņi garšos ikvienam saldummīlim. Tie tik tiešām ir ļoti saldi. Šīs ir pavisam vienkārša recepte, kuru izmēģināt, ja vēlaties pats izveidot savus batoniņus. Lai papildinātu garšu buķeti, batoniņa "mīklai" varat pievienot klāt vēl citas sastāvdaļas, piemēram, žāvētus augļus, sēkliņas u.c. Šī ir ļoti viegli pielāgojama recepte.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija