EKSPERIMENTS: alvejas ķermeņa skrubis sausai ādai

Eksperiments 15.oktobris 2022
 
pexels.com
Anete Ošleja
 
Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu skaistumkopšanas līdzekļu - sejai, matiem, nagiem, ķermenim. Lielājā piedāvājumā var tik tiešām apjukt. Laikam paliekot arvien aukstākam par savu ādu nepieciešams īpaši parūpēties, lai drēgnais un mitrais laiks to "neapskādētu".

Bieži vien gada aukstajā periodā daudzi saskaras ar visai līdzīgu problēmu - sausu ādu.

Sausa āda rodas no nepietiekama mitruma ādas ārējā slānī - epidermā. Kad āda ir kļuvusi sausa, tā var sākt niezēt, būt raupja, apsārtusi un jutīga.

Lai cīnītos ar sauso ādu un to mitrinātu, nepieciešams ikdienā lietot barojošus un mitrinošus krēmus. Kā arī speciālisti iesaka vismaz reizi nedēļā skrubēt ķermeni jeb attīrīt to no atmirušajām ādas šūnām.

Mājās pavisam vienkārši paši varam pagatavot dažāda veida skrubjus. Šoreiz, sasaucoties ar tēmu sausa āda, nolēmu pagatavot skrubi no alvejas.

Lai pagatavotu skrubi, nepieciešama alveja, olīveļļa un cukurs.

Alveja palīdzēs mitrināt sauso ādu. Tā kā olīveļļa satur omega-3 tauskābes un E vitamīnu, tad šī eļļa arī palīdzēs mitrināt ādu. Savukārt cukurs lieliski palīdzēs attīrīt ādu, noņemot atmirušās ādas šūnas.

Skrubja pagatavošanai ir jāizmanto vienāds daudzums olīveļļas un alvejas mīkstuma, un trīskāršs daudzums cukura (attiecībā 1:1:3).

Sākumā trauciņā liku alvejas mīkstumu.

Lifehacks.lv

Pēc tam alvejai pievienoju klāt cukuru.

Lifehacks.lv

Un noslēgumā pievienoju olīveļļu.

Lifehacks.lv

Visu nepieciešams kārtīgi samaisīt kopā.

Lifehacks.lv

Secinājumi: šis ir ļoti viegli, ātri un lēti pagatavojams skrubis, ja jums, piemēram, mājas ir alveja. Pēc skrubja lietošanas āda tik tiešām šķita pabarota un samitrināta, tā kļuva mīkstāka un mirdzošāka.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija