EKSPERIMENTS: kā mājās pagatavot sejas toniku?

Eksperiments 19.novembris 2022
 
pexels.com
Anete Ošleja
 
Skaistumkopšanas preču veikalos pieejams plašs klāsts dažādiem sejas kopšanas līdzekļiem. Pieniņi, želejas, putas, toniki un losjoni - lielajā piedāvājuma klāstā var apjukt.

Sejas kopšanas rutīnā nepieciešams iekļaut daudz un dažādus soļus, lai ne tikai atbrīvotos no kosmētikas un citiem netīrumiem, bet arī pabarotu un dziedētu savu ādu.

Manā sejas kopšanas rituālā vienmēr ir iekļauta arī tonika lietošana, tāpēc nolēmu pamēģināt pati pagatavot savu sejas toniku pēc internetā redzētās receptes.

Lai pagatavotu sejas toniku nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas - zaļā tēja, ūdens un tējas koka eļļa.

Tonika pagatavošana ir ļoti vienkārša.

Nepieciešams vien ar verdošu ūdeni apliet tējas maisiņu. Pats ilgākais process losjona pagatavošanā saistās tieši ar tējas atdzišanu.

Pirms tējas koka eļļas pievienošanas klāt tējai tai nepieciešams atdzist.

Kad tēja ir atdzisusi, pievienojiet tai klāt piecus līdz desmit pilienus tējas koka eļļas.

Lifehacks.lv

Un losjons ir gatavs! Ielejiet to, piemēram, spreja pudelē, ja jums tādas ir pieejama, un lieciet to lietā savā skaistumkopšanas rutīnā.

Zaļajai tējai piemīt nomierinoša un mitrinoša iedarbība. Savukārt tējas koka eļļai piemīt antiseptiskas un antibakteriālas īpašības. Tā ir labs līdzeklis, lai ārstētu sejas nepilnības, piemēram, akni.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Tonika pagatavošana ir pavisam vienkārša un ātra, tā neprasa lielus līdzekļus, kas ir ļoti pozitīvi. Seju notīrot ar pagatavoto toniku bija jūtama svaiguma sajūta. Lai vērtētu, cik labs ir šis toniks, nepieciešams to lietot ilgstošā laika periodā, tāpēc šobrīd man ir grūti spriest par tā efektivitāti.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija