EKSPERIMENTS: vienkāršā ābolkūka sliņķiem

Eksperiments 7.janvāris 2023
 
pexels.com
Anete Ošleja
 
Vai zinājāt, ka "kūkas" pagatavošana var būt pavisam vienkārša, ātra un tajā pašā laikā arī lēta? Ja arī jums vēl mājās ir aizķērušies dārza āboli, tad beidzot tos ir laiks likt lietā un pagatavot šo gardumu!

Iepriekš šo kūku esmu gatavojusi, izmantojot ievārījumu. Tomēr šoreiz domājot, kur likt ābolus sapratu, ka šī ir izcila iespēja pagatavot šo "sliņķu kūku".

Ir vajadzīgas tika trīs sastāvdaļas, bet pārējais ir tīra improvizācija.

Pirmoreiz gatavojot šo kūku es neticēju, ka no trim sausām sastāvdaļām var pagatavot mīklu. Bet izrādās, ka var!

Viss, kas jums būs nepieciešams ir glāze milti, glāze cukura un glāze mannā. Parējais viss ir tā teikt uz aci. Es izmantoju ābolus, kanēli, rozīnes, vaniļas cukuru, citronu sulu un arī sviestu.

Sākumā nepieciešams nomizot un sarīvēt ābolus. Tiem pievienot klāt kanēli, rozīnes, citronu sulu, vaniļas cukuru. Es izmantoju aptuveni 600 gramus ābolu, lielu sauju rozīņu, ēdamkaroti kanēļa, ēdamkaroti vaniļas cukura un sulu no pus citrona. Visas šīs sastāvdaļas nepieciešams kārtīgi samaisīt kopā.

Lifehacks.lv

Kad pildījums ir sagatavots, tad atliek samaisīt bļodā kopā kūkas mīklu. Samaisiet kopā vienu glāzi cukura, mannā un miltu.

Lifehacks.lv

Kūkas mīklu nepieciešams sadalīt trīs daļās. Sākumā kūkas formā ieberiet vienu daļu mīklas.

Lifehacks.lv

Tai pa virsu izklājiet pildījumu. Pildījumam pa virsu atkal uzberiet mīklu.

Lifehacks.lv

Iepriekšējos soļus atkārtojiet vēl vienu reizi.

Uz pēdējās mīklas kārtas uzrīvējiet sviestu.

Lifehacks.lv

Cepiet kūku 180 grādos aptuveni 40 minūtes.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šī ir pavisam vienkārša ābolkūkas recepte. Pats labākais, ka šāda tipa "kūku" var gatavot ar visdažādākajiem pildījumiem. Šī kūka garšos ikvienam saldummīlim, jo tā būs ļoti salda.

Svarīgi ir pašā pēdējā kārtā kārtīgi uzrīvēt sviestu. Kā redzams manā fotogrāfijā, tad sviesta bija par maz un tas nepārklāja visu "kūku". Sviests izveidos kraukšķīgu, gardu kartiņu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija